Izbori 2016

SNS miting: Vučić opomenuo niške funkcionere

Na mitingu Srpske napredne stranke u hali “Čair” lider ove partije Aleksandar Vučić poručio je da su predstojeći izbori važni za Srbiju. On je istakao da nikada nije bilo više interesa, koji sa svih strana pokušavaju da promene put Srbije i ugroze njenu stabilnost. Ipak, na predizbornom mitingu SNS-a nije govorio ni jedan od niških naprednjaka.

Niko od niških funkcionera se nije obratio građanima, a lider stranke Aleksandar Vučić je rekao da je to opomena zbog čestih svađa i raskola u gradskom odboru SNS-a.

“Ovo je poslednja opomena, ili će svi da se poprave ili svi lete”, poručio je Vučić.

On je dodao da, što se upravljanja državom tiče, ne postoje stvarni argumenti protiv politike njegove stranke. Uvrede na njegov račun su, ističe, najjače oruđe onih koji žele vlast.

“Kada ih pitate za program, kako će nesto da sprovedu u delo, od toga ništa. Samo ostane – mi mrzimo Vučića, hajde da ga smenimo, pa će da nam bude dobro”, rekao je Vučić.

Srbija treba da se opredeli za budućnost ili za prošlost, dodao je, uz napomenu da je država smanjila javni dug za 360 miliona evra.

“Za one koji su učestvovali u pljačkaškoj privatizaciji, koji su ojadili sva preduzeća, ili za one koji svakoga dana jedino što umeju da kažu to je –  glasajte za nas, sve će biti mnogo lepo”

Lider naprednjaka je rekao da se do sada šest puta sastao sa Angelom Merkel, isto toliko puta sa Putinom, sa šefom Evropske komisije, tri puta sa potpredsednikom Sjedinjenih američkih država, i da ti sastanci govore o ugledu Srbije u svetu.

On se osvrnuo i na oslobađanje Vojislava Šešelja optužbi pred sudom u Hagu.

“Neka je ziv i zdrav sebi i svojoj porodici, dobro je da smo se izborili za jednog građanina Srbije, da se vlada dobro ponašala. Ali njegova politika je nešto drugo, i protiv te politike ćemo da se borimo”, poručio je Vučić. 

Mitingu su prisustvovali i potpredsednici SNS-a Nebojša Stefanović i Zorana Mihajlović.

12941119 10209439911740977 103059963 o

Stefanović je istakao da nema ekonomskog napretka i investicija ukoliko se ne ispuni uslov da se kriminalci ne osećaju bezbedno na ulicama, da korumpirani pljačkaši ne otimaju farbike, a narko dileri ne sede u školskim dvorištima.

“Glasajte za čoveka koji može da garantuje plate, penzije, napredak i nova radna mesta, koji je uvek bio na čelu beskompromisne borbe protiv kriminala”, poručio je Stefanović.

Zorana Mihajlović poručila je da listu okupljenu oko SNS zanimaju građani cele zemlje, a ne samo da budu na vlasti.

“Mogu li Šutanovac i Šešelj da se bore protiv nasilja nad ženma, Pajtić koji je razorio Vojvodiunu protiv kriminala i korupcije, Tadić da izgradi kilometre puta? Ne mogu, imali su dovoljno vremena, ništa nisu uraduili”, rekla je Mihajlović.

Lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić poručio je da su ovo izbori za političare koji rešavaju probleme, dok je predsednik PUPS-a Milan Krkobabić poručio je da je završena bitka za penzije. On je podsetio da su zvaničnici MMF-a i Svetske banke rekli da je ta bitka uspešno završena, ali da se “rat za penzije” nastavlja.

12914980 10209439912220989 1339355606 o

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com