Društvo

Naselje “Delijski Vis” bogatije za pijacu

U naselju „Delijski Vis“, u ulici „Dragutina Matića“, u delu parternog međublokovskog prostora stambenih zgrada, počeli su radovi na izgradnji nove pijace.Ova investicija, po rečima predsednika Gradske opštine Palilula, Bobana Džunića, koji je obišao izvođače radova, ostvaruje se u cilju poboljšanja kvaliteta života stanovnika u naseljima opštine Palilula.

„Mi smo uvažili zahtev građana da se u naselju Delijski Vis opremi prostor za pijacu. Dobili smo potrebne dozvole i u saradnji sa JKP Tržnica Niš otpočeli radove. Osnovni smisao postojanja pijaca je regulisanje tržišta poljoprivrednih proizvoda i sprečavanje monopola”.12640535 367564203390514 5282394172881413439 o

Građani velikih urbanih naselja, prihvataju pijace kao mesto i način snabdevanja osnovnim živornim namirnicama, delom iz potrebe, delom iz navike i uverenja da se na pijacama nude kvalitetni i uvek sveži poljoprivredni proizvodi.

O tome će nadalje brinuti JKP ”Tržnica” Niš, preduzeće za pružanje pijačnih usluga. Radovan Milojević, direktor JKP Tržnica Niš, ističe da pijace ostvaruju svoju značajnu društvenu i ekonomsko-tržišnu funkciju pa je i ova investicija u opštini Palilula veoma značajna. Dajemo mogućnost da poljoprivredni proizvođači svoje proizvode, mogu ponuditi i u ovom prostoru a građanima da imaju veći izbor i budu bliži pijačnoj ponudi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com