Ekonomija

H&M u Nišu na 3000 kvadrata

H&M Hennes & Mauritz AB (H&M), jedan od najvećih svetskih modnih brendova, poznat po modi i kvalitetu po najboljoj ceni na održiv način, otvara prodavnicu u Nišu na čak 3000 kvadrata u prostoru nekadašnje Robne kuće Beograd.

Prodavnica ovog modnog brenda biće otvorena ove godine. Pregovori su prema rečima gradonačelnika Niša Zorana Perišića vođeni duže vreme, a ova kompanija će početi sa radom posle rekonstrukcije unutrašnjosti i dela fasade. Švedska kompanija je prostor nekadašnje Robne kuće Beograd zakupila na više decenija.

“Zadovoljstvo mi je što mogu ovom velikom trgovinskom brendu da omogućim poslovanje bez ikakvih problema, da se na najbrži mogući način obezbede sve dozvole”, rekao je Perišić.

rkbeograd2

Direktor RK Beograd Krsta Sandić istakao je da je dolazak ovakvog brenda velika stvar i za  nas znak da su prepoznali da ovde postoji tržište za njih.

“Robne kuće Beograd su potpisale ugovor sa švedskom kompanijom o zakupu prostora. Sada imamo veliku obavezu oko uređenja prostora, a u tome će nam pomoći Grad”, rekao je Sandić.

Direktor RK Beograd ističe da su predstavnici ovog brenda bili veoma zahtevni. 

“Dobili smo gotovo čitavu knjigu sa tehničko tehnološkim zahtevima koje treba da ispunimo da bi ušli u objekat. Ono što je međutim važno je to da njihov dolazak neće unaprediti samo Robnu kuću Beograd, već celu okolinu i centar Niša. Njihov dolazak znači i dolazak drugih velikih trgovinskih lanaca”, precizirao je Sandić.

hm1

H&M posluje u Srbiji od 2013. godine. Trenutno kompanija ima šest prodavnica u četiri grada – tri u Beogradu i po jednu u Novom Sadu, Pančevu i Zrenjaninu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com