Kultura

Najbolji spomenik oslobodiocima Niša u parku kod suda

Sećanje na one koji su 14. oktobra 1944. godine oslobodili Niš napadajući nemačke trupe s juga nosiće spomenik oslobodiocima koji će biti postavljen na Sinđelićevom trgu.

Prva tri rada po oceni stručnog žirija biće novčano nagrađena, a najbolji od njih do kraja godine trebalo bi da bude postavljen u parku preko puta suda.

galerijaspomenik1

Najbolja tri predloga od 12 pristiglih biće nagrađena sa 600, 400 i 200 hiljada dinara.

galerijaspomenik3

Konkurs za idejno rešenje spomenika već je u toku , a o najbolja tri i onom koje će biti i iskorišćeno odlučivaće žiri koji čine dva vajara, književnik, arhitekta i zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković, kao predsednik Odbora za postavljanje spomenika.

Lokacija je određena na osnovu mišljenja Zavoda za urbanizam, Direkcije za izgradnju i Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Odaziv na konkurs je prema oceni članova žirija bio veoma dobar, a u narednih nekoliko dana biće doneta odluka o najboljim radovima.

Svih 12 radova biće izloženo u izložbenom paviljonu u Tvrđavi gde će novinari i građani moći da vide idejna rešenja autora koji su uzelu učešće na konkursu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com