Društvo

Iskustva niških preduzetnika: Kako do posla?

Pretražujući oglase za posao možda ste našli na konkurs koji ste čitavog života priželjkivali, ali smatrate da niste dovoljno kvalifikovani odnosno da je izvan vašeg domašaja. Grešite. Pre nego što unapred odustanete od idealnog posla, saznajte koje su veštine potrebne da dobijte ili, još bolje, da pokrenete „posao iz snova“. Upravo o tome govoriće uspešni preduzetnici iz Niša, 1. novembra na tribini „Kako do posla“ u sali New City Hotel-a u ulici Vožda Karađorđa sa početkom od 14h.

Šta je sve potrebno za aktivno traženje posla, kako izgleda proces selekcije i šta se očekuje od budućeg radnika, odgovoriće mladim Nišlijama lokalni uspešni preduzetnici na tribini „Kako do posla“, a koju organizuje Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa brojnim partnerima.

„Tribina je zamišljena kao dijalog mladih i preduzetnika. Razgovaraćemo o različitim temama: od toga kako se predstaviti na prvom intervjuu za posao, kako napisati radnu biografiju, motivaciono pismo do pravih životnih situacija tokom procesa traženja posla. Bitno je naglasiti da na ovoj tribini neće biti uopštenih priča o zapošljavanju, već će mladi kroz razgovor sa preduzetnicima dobiti korisne informacije za aktivno traženje posla“, kaže jedan od organizatora, Ivan Topalović iz Deli centra.

Pokažite svojim angažovanjem da ste zbog jedinstvene kombinacije veština idealni izbor za željeni posao. Verujte u sebe!

Preduzetnici koji će diskutovati sa nezaposlenima su Mila Litvinjenko, osnivač kompanije Aura, Igor Denić, generlani direktor kompanije DCP Hemigal, Sonja Jovanović, HR direktor u kompaniji EY i Zorica Žarković, moderator i glavni i odgovorni urednik časopisa Biznis & Finansija.

„Tribinom želimo i da razbijemo stereotipe o domaćem privatniku da je nepoželjan poslodavac. Naprotiv, domaća preduzeća veoma poštuju znanje i volju za radom i predstavljaju kvalitetnu šansu za posao o kojoj se u široj javnosti malo zna“, dodaje Toplaović.

Tribina je besplatna za sve zainteresovane, a za učešće je potrebno prijaviti se preko linka: https://form.jotformeu.com/simaiv/kakodoposla

Kako do posla

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com