Društvo

Pokloni za prvake i od niških opština

Prvi školski dan bio je svečan i veseo u svim niškim školama, a neke od njih obišli su i predsednici opština. Veselim prvacima uručili su poklone i poželeli puno sreće, uspeha i znanja u novoj školskoj godini.

Školsko zvono je danas prvi put zazvonilo za 205 đaka prvaka koji su seli u klupe OŠ „Dušan Radović“ koja se nalazi na teritoriji opštine Medijana. Sedmogodišnjaci su bili uzbuđeni i kako kažu jedva čekaju da počnu sa nastavom, da upoznaju učiteljicu, da uče, da se druže, da upoznaju nove drugare.

„Formirana su sedam odeljenja i želim im da dolaze u školu redovno, da budu uvek veseli i nasmejani i da uče jer je znanje moć, kaže učiteljica Sonja Pajovićević.

dusan radovic malaPored nastavnika i direktora dobrodošlicu prvacima poželeo je i predsednik opštine Medijana, Milan Krstić. Za njih, ali i za prvake u ostalim školama opština je pripremila poklone.

„Sutra, 2. septembra u Parku Svetog Save od 19 sati delićemo poklone za oko hiljadu učenika. Biće to jedno velika priredba i veliko druženje na kojoj ćemo podeliti majce i olovke“, rekao je Krstić.

opstina palilula

 

U sedam osnovnih i dve specijalne škole na području opštine Palilula u đačke klupe selo je 550 prvaka. Dobrodošlicu svojim drugarima poželeli su im učenici starijih razreda i direktori škola.

Učenike u OŠ „Branko Radičević“ u Gabrovcu obišli su predstavnici opštine Palilula, koji su mališanima poklonili ranac i školski pribor.

„Čestitam vam polazak u školu, želim vam puno osmeha, sreće, uspeha i naravno puno petica tokom školovanja. Trudite se da svakog dana vaša dečja maštovitost, kreativnost, istrajnost i odgovornost dolaze do punog izražaja. Nadam se da će mnogi od vas proslaviti ime Palilula veoma brzo, već na raznim školskim takmičenjima“, poručio je đacima, predsednik opštine Palilula, Aleksandar Ždrale.

Predstavnici GO Palilula obišli su i OŠ „Sreten Mladenović Mika“ koje je ove godine upisalo manje đaka nego lane.

„Ove godine imamo 35 đaka i dva odeljenja“, kaže direktorka ove škole, Jasmina Stanković.

Still0901 00001 150x150U Gradskoj opštini Pantelej prvi razred upisalo je oko 500 đaka, a svečanoj priredbi povodom prvog školskog dana u OŠ „Mika Antić“ prisustvovao je predsednik ove opštine, Bratimir Vasiljević.

“Pokloni sadrže rančić, drvene i vodene bojice, tempere i još ponešto. Tako ćemo pomoći roditeljima da im smanjimo trošak”, kaže predsednik GO Pantelej Bratimir Vasiljević.

U školi “Mika Antić” opremljena je i jedna nova učionica, jer u odnosu na prethodnu godinu imaju više đaka prvaka.

“Ove školske godine imamo upisana 143 prvaka, što je 20 odsto više u odnosu na prošlu školsku godinu, kaže direktor OŠ “Miroslav Antić” Miloš Stanković.

mirsolav milutinovicPuno petica i lepe školske dane uz prigodne poklone poželeo je đacima na području opštine Crveni krst, njen predsednik Miroslav Milutinović. On je obišao svih sedam škola na teritoriji Crveni krst i učenicima uručio knjige.

Podsetimo, prema Kalendaru obrazovno-vaspitnog rada za osnovne škole, prvo polugodište u Srbiji se završava se u petak, 27. januara 2017. godine.

Drugo polugodište za osnovce počinje u ponedeljak, 13. februara 2017. godine, a završava se u utorak, 30. maja, za učenike osmog razreda, odnosno u utorak, 13. juna, za učenike od prvog do sedmog razreda.

U toku školske godine učenici imaju zimski, prolećni i letnji raspust, ali je ukinut krаtаk jesenji rаspust koji su učenici rаnije imаli u novembru.

Zimski rаspust biće i ove školske godine podeljen nа dvа delа. Prvi deo počinje u sredu, 4. jаnuаrа 2017. godine, а zаvršаvа se u petаk, 6. jаnuаrа 2017. godine, dok drugi deo počinje u ponedeljаk, 30. jаnuаrа 2017. godine, а zаvršаvа se u petаk, 10. februаrа 2017. godine.

Prolećni rаspust počinje u četvrtаk, 13. аprilа 2017. godine, а zаvršаvа se u ponedeljаk, 17. аprilа 2017. godine.

Letnji rаspust počinje u sredu, 14. junа 2017. godine, а zаvršаvа se u četvrtаk, 31. аvgustа 2017. godine.

Pravilnik o kalendaru za osnovne i srednje škole za školsku 2016/2017. godine stupio je na snagu 1. jula 2016.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com