Društvo

Usvojen rebalans budžeta u opštini Medijana: Više venjaka, Igre bez granica, jednokratne pomoći i popravka krova upravne zgrade

Odbornici Skupštine Gradske opštine Medijana usvojili su na današnjoj sednici drugu izmenu budžeta za 2024. godinu.

Izmenama se smanjuju sredstva za ugostiteljske usluge za 720 hiljada dinara, a pozicija za nabavku venjaka povećava za 2 miliona dinara, jer dotrajali treba da se zamene, a novi postave na lokacijama po zahtevima građana – rekao je predsednik opštine Nebojša Kocić u svom obrazloženju.

Od početka godine Gradska opština Medijana je radila osluškujući zahteve građana i poštujući kalendar događaja. Imali smo lomljenje Česnice, doček Pravoslavne nove godine, plivanje za Časni krst, Medijana za bebu više sa najmlađima, podržali smo škole i fakultete u njihovim akcijama i takmičenjima, uređivali školska i dvorišta vrtića, rekao je Kocić i naglasio da se i u saradnji sa Gradom rekonstruiše i Ulica Pariske komune, koja je vrlo prometna i u kojoj se nalazi opština“.

Kocić je dodao da se obnavlja više ulica na teritoriji Medijane – Krivi vir, Krive livade, Narodnih heroja, Homoljska ulica i da opština pomaže stambenim zajednicama da urede svoja dvorišta.

“Imamo dosta zahteva za jednokratnu novčanu pomoć i svaki zahtev koji je opravdan i potpun ćemo odobriti. Ostaje da sredimo fasadu i krov jer su dotrajali. Građane podsećamo da im je opština Medijana uvek na raspolaganju. Vrata svih službi opštine i moja vrata su im uvek otvorena”, naglasio je Kocić.

Izmenama budžeta planirana su sredstva za konsultantske usluge u postupku rešavanja realizacije FUK-a, sredstva za popravku i rekonstrukciju krova upravne zgrade, nabavku kancelarijskog materijala i klime, kao i manifestaciju namenjenu najmlađima pod nazivom „Prolećni dani u Medijani – Igre bez granica“.

Drugi rebalans budžeta planiran je u iznosu od 287.901.440 dinara što je u poređenju sa prvim rebalansom više za 4,10 %, odnosno u apsolutnom iznosu od 11.334.000 dinara. Očekivana realizacija budžeta je 100 posto.

Foto: GO Medijana

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Koje škole? Eto jedna tu odmah pored opštine, delite takoreći dvorište, nema osvetljenje, nema kante, blato, deo škole koristi se kao parking, igralište zapušteno, jer na tu školu mislite? A uz to našu decu organizujete da farbaju ogradu te iste škole i da roditelji finansiraju farbu i četke. Javite se sad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com