Društvo

Javni čas vežbanja na Dan fizioterapeuta

Institut „Niška Banja“ i ove godine obeležiće Međunarodni dan fizioterapeuta „Javnim časom vežbanja“ koji će se organizovati 3. septembra na Trgu kralja Milana u Nišu i 7. septembra u Niškoj Banji na platou kod fontane.

Fizioterapeuti obeležiće svoj dan pod sloganom „Pokreni se, oseti život“, a koji se u čitavom svetu ove godine obeležava po 65. put.

„Cilj nam je da, pored isticanja značaja fizioterapeuta u očuvanju i poboljšanju zdravlja ljudi, ukažemo i na značaj ciljane i pravilno sprovedene fizičke aktivnosti u poboljšanju kvaliteta života“, kažu fizioterapeuti.

Ovom prilikom će u subotu, 3. septembra od 11 sati na Trgu kralja Milana biti održan javni čas vežbanja, odnosno vežbe za prevenciju i korekciju deformiteta kod dece, kardiovaskularne bolesnike, osteoporozu, reumatske bolesti, kao i vežbe nakon operacija lokomotornog aparata.

df3

U sredu, 7. septembra, na platou kod fontane u Niškoj Banji biće organizovan javni čas vežbanja sa početkom u 9.30 sati. Istog dana, sa početkom od 17 časova, biće održana svečanost u okviru koje će učestvovati učenici osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Niške Banje, crkveni igrački ansambl, gimnastički, aerobik, plesni i aikido klubovi, kao i fizioterapeuti Instituta „Niška Banja“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com