Društvo

Institut „Niška Banja“ koji radi u punom kapacitetu, obeležio slavu Sveti Vrači Kozma i Damjan

Prof. dr Marina Deljanin Ilić; Osećaj zajedništva i posvećenosti poslu svih zaposlenih se održava i unapređuje

Slava Instituta „Niška Banja“, Sveti Vrači Kozma i Damjan, svečano je obeležena danas uz prisustvo zaposlenih u Institutu, saradnika i prijatelja ove ustanove.

Domaćica ovogodišnje slave bila je Tamara Jović, glavna sestra Instituta “Niška Banja”.

“Čestitam krsnu slavu zdravstvenim osoblju, lekarima, medicinskim sestrama, fizioterapeutima i nemedicinskom osoblju, jer mi smo jedan tim i na istom smo zadatku. U našem Institutu već 75 godina u duhu tradicije obeležavamo ovu slavu svih zdravstvenih radnika. Srećno svima”, kazala je Jović.

Zaposleni u Institutu “Niška Banja” obeležili su slavu u prisustvu velikog broja saradnika i prijatelja.

Slava Instituta „Niška Banja“, Sveti Vrači Kozma i Damjan; Foto: Niške Vesti

“Slavu Instituta obeležavamo kao slavu svih zaposlenih, iako se ona slovi kao lekarska slava. Svi zaposleni jesu upućeni na dobrobit  pružanja zdravstvenih usluga,  na dobrobit naših pacijenata jer to je naša privilegija, čast i  naša misija”, rekla je direktorka Instituta Prof. dr Marina Deljanini Ilić.

Kako jeste kraj godine u Institutu sumiraju rezultate rada, zadovoljni su učinjenim dok planiraju i rade na novim uslugama i inoviranju postupaka i aparata za uspešno lečenje brojnih oboljenja.

“Mogu reći da smo zadovoljni postignutim jer smo kapacitet instituta punili kao što je to bilo 2019. godine u vreme pre kovida. Vratili smo se na pun kapacitet i ostvarili sve zadatke u pogledu dijagnostičkih usluga , ambulantno-polikliničkih usluga, bolničkih odeljenja, Klinika za kardiologiju, Klinika za reumatologiju, ortopedija sa brojem implantiranih kukova, tu su ambulantno-polikliniičke usluge i naravno rehabilitacija  kardiovaskularnih bolesnika i bolesnika sa oboljenjima lokomotornog aparata”, kaže direktorka ove ustanove.

Ona precizira da su u minulom periodu nabavljeni aparati za neke inovativne metode dijagnostike i lečenja, pa je danas moguće ovde primeniti novu kontrasnu ehokardiografiju i druge sofisticirane metode. U postupku nabavke su i drugi aparati kao aparat za monitoring 24-časovmog praćenja krvnog pritiska, tu su još i eukacije kako medicinskog tako i onog nemedicinskog kadra. Prošli su proveru ISO i HACCP standarda a kontinuirana provera za akreditaciju zdravstvenih ustanova još jednom je potvrdila da ova ustanova ima akreditovane usluge i narednih sedam godina.

Direktorka Instituta “Niška Banja” Prof. dr Marina Deljanin Ilić ističe da osećaj zajedništva i posvećenosti poslu svih zaposlenih jeste nešto što se ovde održava i unapređuje.

Slava Instituta „Niška Banja“, Sveti Vrači Kozma i Damjan; Foto: Niške Vesti, Vodeničarski

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com