Društvo

Otvoren konkurs za MLADE AMBASADORE

Nakon tri uspešne generacije mladih ambasadora u Nišu, raspisan je konkurs za izbor četvrte. I ove školske godine ambasadori će promovisati kulturu, sport i preduzetništvo kod svojih vršnjaka. Konkurs je otvoren do 15. septembra i nakon intervjua biće izabrano 100 novih mladih ambasadora kulture, sporta i preduzetništva u Nišu.

Udruženja građana „Mladi ambasadori“ raspisuje konkurs za izbor nove generacije ambasadora, koja će promovisati kulturu, preduzetnički duh, sport i nenasilno ponašanje na sportskim manifestacijama.

Izabrani Mladi ambasadori će od 1. oktobra dobiti kontinuiranu edukaciju, priliku da realizuju svoje ideje i učestvuju u realizaciji različitih programa i projekata, kao i besplatan ulaz na manifestacijama brojnih partnera koji podržavaj program Ambasadora.

Mnogi đaci i studenti, kako kažu, žele da postanu Mladi ambasadori, jer im ta uloga pruža mogućnost da pozitivno utiču na promene u gradu. Jedna od njih je i dvadesetrogodišnja Jovana Janković, student arhitekture u Nišu.

„Mladi ambasadori su najaktivniji ljudi u gradu i donosioci su pozitivnih promena, zato i želim da budem Mladi ambasador. Ove godine se nadam da ću postati Mladi ambasador kulture što će mi pružiti priliku da lično napredujem ali i da na pozitivan način kreiram kulturu u Nišu“, kaže studentkinja Jovana Janković.

Njeni vršnjaci iz treće generacije Mladih ambasadora već su uključili su mlade u kreiranje programa institucija kulture u Nišu, pokrenuli KreNI – konferenciju kreativnih industrija, organizovali Majski turnir, uspostavili saradnju sa dijasporom kroz razmenu kulture za znanje i u Zadužbini znanja sačuvali savete i iskustva uspešnih sugrađana.

Konkurs je otvoren do 15. septembra 2016. godine za sve učenike i studente iz obrazovnih institucija u Nišu, a prijava se vrši popunjavanjem prijavnog formulara, koji se nalazi na sajtu Mladih ambasadora. 

Podršku Mladim ambasadorima pruža i Grad Niš. Većnik resorno zadužen za omladinu Branislav Kačar napominje da će ,,Grad uvek stati iza ovakvih akcija koje nastoje da mlade približe kulturi’’. Tokom prezentacije konkursa najavljeno je i učešće EU info kutka na Sajmu kulture u Nišu koji se obeležava povodom Dana mladih Grada Niša.

Izbor Mladih ambasadora se realizuje u okviru projekta „Zajedno za kulturu po meri mladih“, koji finansira Grad Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com