Sport

STADION U MRAKU! “Grad” poriče da troši struju!

Sinoć je gradskom stadionu Čair isključena struja. Gradska Služba za održavanje i informatičko-komunikacione tehnologije, tražila je od EPS “Snabdevanja” da stornira račune za utrošenu energiju koju oni ne troše, kako kažu u dopisu ni za građevinske radove ni u bilo koje svrhe, jer je Ugovor koji je Grad imao sa Jugoistokom istekao još septembra 2013. godine. Sa druge strane FK Radnički nikada nije ni imao dozvolu za priključak, ali ipak traži od EPS Distribucije da se struja uključi. U subotu od 20 sati FK “Radnički” čeka Mladost iz Lučana, pitanje je da li će se ovaj meč i odigrati jer je potrebno da Grad i EPS “Snabdevanje” potpišu ugovor, kako bi stadionu bio omogućem priključak, svaki drugi način priključivanja je protivzakonit, tvrdi direktor EPS “Distribucija” Boban Džunić.

Još februara 2012. godine Grad Niš je tražio da se stadionu priključi struja što je i učinjeno ali za objekat – gradilište u Nišu stadion Čair “KRAN”. Rešenjem “Jugoistok d.o.o” odobrava priključak u trajanju od 18 meseci. Jugoistok i Grad potpisuju Ugovor koji važi za tih godinu i po dana, gde gradska Služba za održavanje i informatičko-komunikacione tehnologije uredno izmiruje račune za utrošenu struju koji stižu iz EPS “Snabdevanja”. Ugovor je zvanično istekao septembra 2013. godine od kada gradska Služba za održavanje i IKT ne želi da izmiruje račune koji stižu iz EPS-a, vraća ih uz zahtev da budu stornirani i uz obrazloženje da Grad nije koristio struju u građevinarske ili bilo koje druge svrhe. Dopisom koji je upućen EPS Distribuciji od gradske Služba za održavanje i IKT navodi se da do 4.8.2016. godine EPS “Snabdevanje” ništa nje preduzeo u rešavanje nastalog problema, piše u zvaničnom dopisu.

IKT

Na adresu EPS Distribucije stigao je zvaničan zahtev FK “Radnički” koji samo koristi stadion, da se struja na istom uključi za predstojeću utakmicu u subotu, direktor Boban Džunić kaže da će taj dopis “preuputiti” kako kaže gradonačelniku Niša Darku Bulatoviću i Gradskom veću.

“Ja sam zvao direktora Bobana Džunića, zamolio ga da uključi struju a poslao sam i zvaničan dopis, gde sam naveo razlog da mi u subotu imamo utakmicu i da nam je važno da se pripremimo za tu utakmicu sa Lučanima. Ako FK Radnički ne odigra utamicu sa Lučanima u subotu od 20 sati, zabeležiće se službeni rezultat 3:0 “, kaže Radan Ilić, predsednik FK “Radnički” za Niške Vesti.

Ilić dodaje da juče nije bilo nekog “raspoloženja” da se struja uključi, sad čekamo da li će danas nešto da se desi.

14080834 10202059200077662 2053076599 n“Postoji kontradiktornost između navoda koje dobijamo od gradske Službe za održavanje i IKT , dopisa FK Radnički i dopisa koji smo dobili od gradonačelnika Niša, gde se traži da se izađe u susret niškom klubu. U ovom momentu odgovorno tvrdim da svi potrošači fizička i pravna lica, udruženje građana, jesu jednaki pred zakonom. Kako Radnički nije evidentiran kao potrošač, bespredmetan je zahtev predsednika niškog kluba Radana Ilića. Taj zahtev biće preusmeren Aleksandru Jankoviću iz gradske službe Službe za održavanje i IKT da uz pomoć i saglasnost gradonačelnika i Gradskog veća nađu mogućnost kako bi se na zakonit i pravno valjan način priključila struja stadionu ”, kaže za Niške Vesti Boban Džunić direktor EPS “Distribucija”.

Sinoć je isključena struja stadionu, koji je priključen na mrežu preko privrenemog priključka kome je istekao ugovor još septembra 2013. godine.

“Pravno gledano gradska Služba za održavanje i IKT jeste u pravu vezano za istek ugovora, ali je utvrđeno na licu mesta da je struja trošena, što se može utvrditi i iz dopisa koji su u protekle tri godine stizali od FK Radnički da im se za pojedine utakmice struja uključi. Postavlja se pitanje ko je zaista trošio tu struju i ko će da plati račune koji na današnji dan premašuju više od 4,1 miliona dinara”, kaže direktor EPS Distribucije.

strelica

Džunić dodaje da lično želi da se problem reši , a kako kaže lopta je sada na starni Grada i gradske IKT službe, jer FK Radnički zaslužuje da im se omogući nesmetan nastavak sezone.

“U ovom momentu, kao što dokumentuje naša služba sa terena priključak je nebezbedan, tehnički neispravan, merno mesto kome je istekao ugovor ima utrošak energije od preko 4,1 miliona dinara. Ja želim da izađem u susret i da se problem reši, ali samo na zakonom predviđen način”, završava Džunić.

Desilo se par puta, da nam je struja isključivana ali je struja odmah i uključena kaže za Niške Vesti Radan Ilić.

Nemojte mene da pitate, zašto nemamo struju, pitajte Distribuciju. Ja nemam tu dokumentaciju i uvid. Ja sam razgovarao sa gradonačelnikom i mislim da će Grad da preduzme mere i da će ovo pitanje da se reši”, kaže Ilić.

Poređenja radi, kada se uključe reflektori na stadionu za tih nekoliko sati, potroši se struja kao što potroši za mesec dana stotinak kuća, kažu u Distribuciji.

Otežavajuća okolnost je i to što utakmica ne može da se zakaže po danu, jer do ove sezone ko nema reflektore ne može da igra Superligu.

Za priključenje struje gradskom stadionu potrebna je prvo građevinska a onda i upotrebna dozvola, to su osnovni uslovi. Sada se postavlja i pitanje da li gradski stadion poseduje građevinsku ili upotrebnu dozvolu, o čemu su niški mediji puno puta izveštavali.

Za sada nema komentara iz Gradske kuće kako će biti rešen ovaj problem, odgovor očekujemo narednih sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com