Društvo

Radionice za mlade: Prevencija rizičnih stilova života

U okviru letnjeg festivala bezbednosti i sigurnosti mladih u Nišu, Omladinski centar “Zajedno stvaramo”, „KOM 018“ uz podršku OEBS misije u Srbiji organizuje niz besplatnih radionica za mlade. Sledeća je u ponedeljak, 22. avgusta od 18h, na kojoj će se govoriti o prevenciji rizičnih stilova života.

Festival je počeo još jula i traje do početka septembra. Već su održane radionice na temu „Sigurno ponašanje na internetu“, zatim grafičke radionice i „Dođi na Amfi“ na kojem su mladi mogli da se upoznaju sa brejk densom, grafitima i stripom. Dobar odziv imale su i radionice na temu diskriminacije po osnovu nacionalnosti, religije i seksualne orjentacije.

Jedna od narednih radionica održaće se u prostorijama Kluba za osnaživanje mladih, u ponedeljak, 22. avgusta, na kojoj će mladima biti ukazano na prevenciju rizičnih stilovia života. Ova radionica će imati i segment bezbednosti kroz teme o korišćenju psihoaktivnih supstanci i o nezaštićenim seksualnim odnosima.

„Festival je zamišljen kao skup aktivnosti koji će mladima na jedan interesantan i zanimljiv način skrenuti pažnju o bezbednosti i sigurnosti, edukovati ih i uključiti ih u neke od aktivnosti letnjeg festivala. Sve aktivnosti su besplatne i otvorene za sve zainteresovane mlade koji žele da učestvuju“, kažu organizatori.

21. avgusta na bazenima „Čair“ biće održana manifestacija „Igre na vodi”, na kojoj će učestvovati ukupno 10 ekipa i boriti se za prigodne nagrade.

Posle svih festivalskih aktivnosti mladi će napraviti dokument koji će 1. septembra na Dan mladih Grada Niša uputiti radnoj grupi koja se bavi bezbednošću mladih i strategijom za mlade grada Niša od 2015. do 2020.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com