Kultura

Provincija uzvraća udarac

Ovog vikenda u Babušnici je održana trodnevna manifestacuja Lužnički festival “ Lufes 2016”. Prve večeri u četvtak 11. avgusta, čast da otvori festival je imala “Riblja čorba” , legendarni Srpski rok bend koji je imao i domaću podršku u perspektivnom rok sastavu “ Fajront Bend”.

Treće festivalsko veče, bilo je rezervisano za ljubitelje Pank-rok zvuka, pa su svoj nastup imali bendovi iz Labovice “Hidrogen” i “ Cepeni čunci”, zatim knjaževački bend “Nablesno tesni” i kao glavni bend večeri Niški pankeri “ Novembar”.

“Svi ovi bendovi čine jednu finu i drugarsku grupaciju pank bendova, koju verno prati njihova publika, koja ujedno i dobro poznaje njihov repertoar. Bendovi su istrajni, uporni i svoju svrhu postojanja duguju vermin fanovima koji im svakako daju neophodnu podstrek i inspiraciju za dalje pankerske avanture”, kažu organizatori.

novembar3Grupa “ Novembar”, ove godine slavi 25 godina postojanja. Ovog leta bend je dosta aktivan na svim poljima gde dominiraju pankerski zvukovi. Posle Arsenala festa, Green heart fest u Soko banji, festivala “ 5 do 100” , ovi kultni pankeri našli su se po prvi put pokraj reke Lužnice. Poznatim hitovima “Deguelo”, “Koje sunce ubio”, “Kaži mi”, “ Tako mlad i tako čist”, ipak su uspeli da donekle zagreju svoje verne fanove uprkos veoma hladnom vremenu.

Sve u svemu bilo je ovo pravo pankersko veče za uživanje uprkos nehumanim vremenskim prilikama. Organizator festivala svojom gostoljubivošću i pristupom prema bendovima dokazao je da su dostojni organizacije ovakvih vrsta manifestacija.

I pored toga što je ceo događaj “upakovan” između “ Gitarijade” i “Nišvilla” može se slobodno zaključiti da je večerašnja parola domaćina “ Provincija uzvraća udarac” u potpunosti uspela.

“Vaš “udarac” ima dovoljnu jačinu , samo nastavite tako, niste “VI” nikakva provincija”, složili su se na samom kraju učesnici.

novembar2

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com