DruštvoRegion

Opština Babušnica pristupila velikoj regionalnoj porodici RRA Jug

Predsednica opštine Babušnica Ivana Stojičić potpisala je Ugovor o pristupanju, i tako postala deo velike regionalne porodice Regionalne razvojne agencije Jug. Time je RRA Jug zaokružila uspešnu godinu. Sada ovu razvojnu agenciju ravnopravno čine 12 lokalnih samouprava, 6 organizacija civilnog društva i 1 preduzeće.

 

“Opština Babušnica ima važan partnerski značaj i svojim jedinstvenim kvalitetima doprineće zajedničkim naporima za ostvarivanje sveobuhvatnog i održivog ekonomskog razvoja Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga kroz izgradnju kvalitetnih ljudskih resursa, stvaranje zdravog poslovnog okruženja i plodnog tla za privlačenje stranih investicija, povezivanje i saradnju sa drugim regionalnim, nacionalnim i međunarodnim institucijama, a sve u skladu sa procesom Evropskih integracija”, rečeno je prilikom potpisivanja Ugovora.

RRA Jug svojim delovanjem obuhvata tri okruga, Nišavski, Pirotski i Toplički, koji objedinjuje 12 opština, kao i gradove Niš, Prokuplje i Pirot.

“Očekujemo da u narednom periodu, u saradnji sa svim ostalim partnerima, doprinesemo razvoju kako specifičniim potrebama opštine Babušnica, tako i čitave teritorije”, kazala je direktorica RRA Jug Dragana Stojanović i uz poželenu dobrodošlicu u člansvo svom novom partneru, opštini Babušnica dodala:

“Nek nam buduća saradnja donese mnogo uspešnih projekata za ceo region.

Na osnovu Uredbe Vlade Republike Srbije kojom se utvrđuje jedinstvena lista razvijenosti regiona i jedinica lokalne samouprave, na teritoriji ova tri okruga, osim gradova Niš, Pirot i Prokuplje, stepen razvijenosti lokalnih samouprava je uglavnom u četvrtoj grupi, dok je čak šest lokalnih samouprava devastirano.

U tom smislu, razmena praksi u radu gradova i opština, kao i promocija investicija i preduzetništva, nameće se kao prioritetna aktivnost regionalnog karaktera, zaključila je Stojanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com