Društvo

UPSS: Cena grejanja će biti 40 procenata veća!

Nakon prošlonedeljne sednice Nadzornog odbora JKP „Gradska Toplana“, na kojoj je odlučeno da se od gladskih vlasti zatraži povećanje cene grejanja od 20 procenata, u Udruženju predsednika skupština stanara (UPSS) kažu da to povećanje nije 20, nego 40 procenata. Oni navode da je i sadašnja cena „napumpana“, jer u nju ulaze nepotrebni troškovi, a za 15. avgust najavili su i javnu tribinu na kojoj će upoznati građane sa „novom politikom“ ovog preduzeća.

U UPSS kažu da će fiksni deo računa biti uvećan sa 28,29 na 36,6 dinara po kvadratnom metru što je 29,37 procenata, a varijabilni deo sa 3,91 na 5,67 dinara što je 45 procenata.

“To zajedno nije 20 procenata, nego skoro 40,” kažu u UPSS.

Za odluku Nadzornog odbora Toplane potrebna je saglasnost Gradskog veća, a kako je ranije medijima rekao gradonačelnik Niša, Darko Bulatović, takav zahtev još nije stigao do njih. Bulatović je bio odlučan da do povećanja cene grejanja u Nišu neće doći, osim u slučaju da poskupe mazut ili gas.

S druge strane, stručnjaci- inženjeri enregetike UPSS saopštili su da bi cena grejanja u Nišu mogla biti i niža od sadašnje, ako bi rukovodstvo Toplane izbacilo nepotrebne troškove.
Kao nepotrebne, navode troškove JP Objedinjena naplata, jubilarne nagrade, reprezentaciju, plaćena medijska izveštavanja, kamate na ranije uzete kredite i vanredne rashode.

Ako dozvole povećanje cene daljinskog grejanja, izvešćemo narod na ulice,“, rekao je Saša Kostić, predsednik UPSS.poziv na tribinu

U UPSS tvrde da zahtev za većom cenom grejanja dolazi i zbog havarije na Toplani Jug, koja je prethodne grejne sezone radila non stop, jer remont nije urađen stručno.

Oni su preko svog Facebook profila najavili tribinu za 15. avgust u 18 sati u sali mesne kancelarije “Božidar Adžija” koja će imati tri tačke dnevnog reda: poslovanje Toplane, Parking servisa i donošenje odluke o javnom protestu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com