Društvo

Pomoć za „paliluske trojke“

Porodica Miloša i Ane Ilić iz Novog sela kraj Niša je pre nešto više od mesec dana postala bogatija za tri devojčice: Marjanu, Milicu i Danicu. Ove „paliluske trojke“ obradovale su svoje roditelje, ali i opštinu Palilula koja im je odobrila jednokratnu pomoć za za nabavku osnovne bebi opreme.

Kada su saznali da će dobiti trojke, Miloš i Ana Ilić bili su u šoku, ali nisu se, kako kažu, mnogo iznenadili, jer i sa jedne i druge strane u porodici ima blizanaca. „Porodila sam se 27. juna. Milica i Marjana su sada kod kuće, a Danica je još u bolnici dok dobije na kilaži“, kaže mama Ana.

ana ilic„Pomoć GO Palilula za sve tri bebe će nam dobro doći jer jedino kao vojnik po ugovoru, radi moj muž, Miloš. Snaćićemo se već nekako, imamo i pomoć naših baka“, priča kroz osmeh Ana Ilić

Porodica Ilić se obratila opštini Palilula, koja im je brzo odobrila jednokratnu pomoć i na poklon im donela pampers pelene, mleko za bebe, krevetac sa dušekom, flašice. Iz opštine apeluju na sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti, da se jave i pomognu porodici Ilić.

„Zakoni koji regulišu finansijsku pomoć ovakvim porodicama omogućavaju opštinama da im dodelimo pomoć. Cilj Palilule je da se promovišu porodice koje počivaju na zdravim temeljima, u kojima vlada ljubav, poštenje i uzajamno poverenje“ – izjavio je prilikom obilaska porodice predsednik GO Palilula, Aleksandar Ždrale.

Iz opštine apeluju na sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti, da se jave i pomognu porodici Ilić.

beba1

„Nastavićemo da pomažemo koliko možemo, jer znamo da je bebi oprema skupa, naročito za porodice koje su finansijski ograničene“, rekla je Adriana Anastasov, predsednica Skupštine opštine Palilula.

Inače, „palilulske trojke“ su druge po redu trojke koje su posle deset godina rođene na teritoriji opštine Palilula.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com