Društvo

Vidovdanske nagrade najboljim niškim đacima

I ove godine Grad je učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima dodelio Vidovdanske nagrade. Diplome i novčane nagrade dobila su 225 učenika osnovnih i srednjih škola.

Od toga 120 osnovaca i 105 srednjoškolaca. Tradicionalno na Vidovdan nagrađeni su za trud i odlične rezultate koje su postigli u proteklom periodu. Svi oni ostvarili su uspeh na jednom ili više takmičenja na kojima su učestvovali.

“Ovim smo želeli da im pokažemo da cenimo njihov trud i damo im vetar u leđa”, rekao je na dodeli nagrada gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Nagrade, ukupno 271, dodeljene su u Oficirskom domu. Za ovu namenu Grad je izdvojio oko 2.500.000 dinara. Visinu novčane nagrade utvrdila je Komisija za podsticaj razvoja talentovanih učenika i studenata u zavisnosti od nivoa takmičenja i osvojenog mesta.

Učenici koji su osvojili 1. mesto na republičkim takmičenima dobili su po 9.000 dinara, za drugo mesto 7.500, a za osvojeno treće mesto dobili su po 6.000 dinara. Za nagrade na međunarodnim takmičenjima učenici koji su bili prvi dobili su 12.000, drugi 10.500 i treći 9.000 dinara. Za ekipna i druga grupna takmičenja prvoplasirani učenici dobili su 30.000, drugoplasirani 25.000, dok su za osvojeno treće mesto dobili 20.000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com