Društvo

Kulturno istorijski spomenik, ili PARKING prostor?

Sve češće u poslednje vreme, vozači svoje automobile ne birajući mesto, ostave bilo gde, samo da im je blizu mesta gde idu. Kako su krenule pojačane vrućine, ali i razni festivali koji se dešavaju u Tvrđavi, ne retko je i ovaj značajan istorijski spomenik mesto gde se mogu videti parkirani automobili.

Na koji  način uvesti komunalni red i sprečiti sve češću pojavu parkiranih automobila na mestima koja za to nisu predviđena, pa čak i u okviru same Tvrđave, pitaju se građani koji su nam poslali fotografiju.

Oni se s pravom pitaju odkud to da pojedini vozači imaju tu vrstu privilegije da ne plate parking, dok su drugi to shvatili kao svakodnevnu obavezu.

Odgovor smo potražili u JKP Parking servis. Nadležni u ovom preduzeću kažu da kada je Tvrđava u pitanju oni reaguju po nalogu komunalne inspekcije.

“Saradnja sa komunalnim inspekcijama je na jako niskom nivou, a bez njihovog naloga o postupanju smo nemoćni”, kratko su odgovorili u ovom javnom preduzeću.

Sa druge strane u Komunalnoj inspekciji Gradske opštine Crveni Krst, na čijoj se teritoriji nalazi niška Tvrđava ističu da pojedini vozači imaju posebnu dozvolu za parkiranje koju izdaje Uprava za saobraćaj.

“Neki vozači uz pomoć te dozvole mogu legalno da uđu u nišku Tvrđavu”, dodaju.

Komunalni inspektori nisu skoro imali akciju detaljne kontrole vozila, ali naglašavaju da sarađuju sa Komunalnom policijom koja to često i detaljno radi. Napominju da se akcije sprovode onda kada očekuju povećan broj vozila. 

“Kada je u Tvrđavi zakazan povećan broj manifestacija, koncerata, festivala u takvim situacijama su inspektori prisutni i ne dozvoljavaju ulazak vozila, osim onih koji imaju specijalne dozvole ili vozila samih organizatora”, zaključuju u Komunalnoj inspekciji Gradske opštine Crveni Krst.

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com