Politika

Nema ucena, samo istupi pojedinaca, sednica neizvesna

Iako vreme odmiče, niški političari koji bi da formiraju vlast još uvek odmeravaju politiučku snagu, niko još ne izlazi sa predlogom ali se pojedinci istaknu po kojom izjavom i podrgejaju priče o mogućoj kolaliciji SNS-SPS.

Gostujući na televiziji Belle Amie u emisiji ” Peta Noć ” visoki funkcioner SPS-a Igor Novaković izjavio je da je uslov za ulazak SPS-a u gradsku vlast mesto predsednika Skupštine grada Niša.

Gradonačelnik Niša za Niške Vesti kaže da SNS neće trpeti ucene.

“Smatram da SPS, treba da komentariše istupe svog člana. Prema SNS-u niko neće moći da nastupa sa ucenjivačkim kapacitetom pa ni SPS, koja je bila naš partner u prethodnoj vlasti i sa kojom ozbiljno razmatramo koaliciju u naredne četiri godine ali sa opcijom ucenjivanja to neće ići. Ako je to njihov predlog, oni će nam to reći da ne prihvataju koaliciju ukoliko nemaju mesto predsednika Skupštine, mi ćemo njima reći ne pada nam na pamet da vam damo mesto predsednika skupštine, tako sa ucenjivanjem”, siguran je Perišić.

Predsednik niške Skupštine Mile Ilić potvrđuje da zvaničnih pregovora još uvek nije bilo.

“Mi još nismo započeli zvanične razgovore ni sa jednom političkom strankom . Ja ni bih mogao da komentarišem ništa dok ne budu zvanični stavovi SPS-a o učešću u gradskoj vlasti. Nije bilo zvaničnih ragvorova”, potvrđuje.

Na pitanje da li u SPS-u imaju “spisak želja” odgovara.

Svaka partija zna šta će tražiti, bilo bi neozbiljno da se ide grlom u jagode, kada budemo imali zvaničnu ponudu naši organi u stranci će doneti i zvanične stavove”, kaže za Niške Vesti Ilić.

Istupi pojedinaca umeju da budu znak razilaženja u nekoj partiji, Ilić potvrđuje to nije slučaj sa SPS-om.

Nema razilaženja u SPS, jedinstvena je partija kao što je to bila ranije, u onim trenucima kada je bilo razlika onda je ta diferencijacija napravljena tako da sada postoji jedinstvo unutar partije”, kaže on.

“Svako ima prava na svoj lični stav, pogotovo javna ličnost. Ne vidim u čemu je problem”, kaže Ilić kao komentrar na izjavu ćlana Glavnog odbora SPS-a Igora Novakovića.

Da li je danas izglednije kada će biti sednica Skupštine Grada, bilo je pitanje novinara.

“Koliko ja znam nije”, završava predednik prethodnog saziva Skupštine Grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com