Društvo

U subotu budite “PozitivNI”!

Ulični festival “PozitivNI” zakazan je za subotu 4. juna u Dušanovoj ulici. Veliko interesovanje Nišlija, obećava gužvu u ovoj niškoj ulici ne manju nego prošle godine kada je prvi put održan ovaj festival, kažu organizatori. Podršku festivalu pruža i Turistička organizacija Niša.

Ove subote u većem delu Dušanove ulice, koja će tog dana biti zatvorena za saobraćaj, od „Stare Srbije“ do „Imidža“, biće postavljeno preko 50 punktova. Ulični festival “PozitivNi” okupiće ove godine slikare, muzičare, sportiste, zabavljače, glumce, animatore, lutkare, glumce, plesne grupe…

Dušanova ulica u Nišu je tokom 80-tih i 90-tih godina obeležila urbani život većine mladih Nišlija. Ovde su se organizovali koncerti svih niških i mnogih jugoslovenskih bendova, a svakog vikenda ulicu su spontano zatvarali gosti prvih niških kafića.

Screenshot 4

Lane je prvi put nakon 25 godina, Art & Music festival PozitivNi zatvorio Dušanovu ulicu na jedan dan. Festival je dobro prihvaćen od Nišlija. Kroz ovu ulicu tog dana prošlo preko 10 000 Nišlija svih generacija. Pozitivna ideja okupila je afirmisane i neafirmisane kreativce i entuzijaste i donela preporod prepoznatljive gradske atmosfere. Uspeli smo da oživimo urbanu kulturu i promovišemo kreativnost, umetnost i sport, kažu organizatori za Niške Vesti.

Ove godine na duplo većem prostoru, od „Stare Srbije“ do „Sunseta“ na više od 50 punktova ,sa novim sadržajima, na dve bine i sa programima za sve uzraste, PozitivNI ponovo pokreću pozitivnu atmosferu u gradu.

Zahvaljujuci Trag fondaciji projekat “Karavan kreativnih ideja” okupio je đake niških osnovnih i srednjih škola, čime im je omogućeno učešće u dnevnom programu festivala PozitivNi.

Dnevni program počinje u 10 i traje do 20 sati. Ulični zabavljači – žongleri, štulaši, mađioničari, ljudi statue i ulični svirači. Studenti Fakulteta umetnosti iz Niša će za ovu priliku postati ulični izvođači i prikazati posetiocima klasičnu muziku na nov način. Na punktovima će biti organizovane brojne kreativne radionice: izrade nakita, origamija, crtanja stripova, slikanja, izrade predmeta od eko materijala, pletenja, crtanja na staklu, tkanja na razboju.

Biće i sporta u Dušanovoj ulici, street basket, tenis i razne takmičarske igre za decu i odrasle.

Turistička organizacija Niša pomogla je ovaj festival. Direktor ove organizacije Uroš Parlić kaže da ovaj festival ima veliki doprinos.Uroš Parlić

Jun mesec je proglašen mesecom turizma u Nišu tako da je ovo jedna od manifestacija kojom se Niš predstavlja svojim sugrađanima i svim gostima grada. Pripadnik sam te generacije koja je nekada u ovom delu grada bitisala i odrastala, ali su i mladi vrlo rado prihvatili ovu manifestaciju koja je u srcu grada”, kaže Parlić.

Nostalgične duše sigurno će obradovati “Back to 80’s ” program, koji donosi takmičenje u brzom premotavanju kaseta olovkom, crtače grafita, Niške džedaje, berzu ploča, izložbu starih nosača zvuka, kao i celodnevni muzički program DJ-eva čuvenog “Muzičkog kluba 81”.

Posle mnogo godina od kako ekipe kultnog niškog Fast radija nema u etru, samo 04. Juna u Dušanovoj, ponovo ćemo čuti poznate glasove, muziku I čuvene džinglove, koje svi pamtimo i prepričavamo.

Tokom celog dana na NIŠ U SRCU STAGE-u smenjivaće se pozorišne predstave, bendovi, dečiji horovi, plesači,zabavljači…a noć ćemo provesti uz muziku The Beatles, Queen & EKV koju će od 19 do 1 sat posle ponoći na ILLUSION STAGE-u, izvoditi fantastiči tribute bendovi.

Screenshot 1

Sve je moguće kad smo PozitivNI!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com