Društvo

Deponija pored obdaništa zbog parkiranih vozila

Zbog vozila koja nesavesni vozači parkiraju pored podzemnih kontejnera u ulici Boško Buha u blizini bulevarske pijace, ekipe Javno komunalnog preduzeća „Mediana” proteklih dana nisu mogle redovno da ih prazne, rekli su u ovom preduzeću.

Podzemni kontejneri su postavljeni početkom meseca, a iz “Mediane” kažu da su obavestili stanare susednih zgrada da ne parkiraju vozila u neposrednoj blizini kontejnera, jer kamioni ne mogu da im priđu.

“Vozači, i pored pisanog upozorenja koje smo postavili na sve tri obližnje zgrade, i dalje ostavljaju svoja vozila parkirana pored kontejnera i tako sprečavaju prilaz kamionu. O ovom problemu obaveštena je Saobraćajna i Komunalna policija, ali ni oni ne mogu da reaguju jer ne postoji znak o zabrani parkiranja”, ističu.

Ovi kontejneri se brzo pune pijačnim otpadom, zbog čega se oko njih širi neprijatan miris. Veliki problem je i što se oni nalaze u blizini obdaništa “Plavi čuperak”.

“Da bi se izbeglo stvaranje deponija, dodatno su angažovani radnici Javne higijene koji svakodnevno ručno sakupljaju otpad oko kontejnera”, dodaju.

JKP „Mediana” apeluje na građane da ne parkiraju svoja vozila u neposrednoj blizini kontejnera i time omoguće radnicima da ih redovno prazne.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com