Društvo

Za lečenje malog Davida Nišlije prikupile 2.000 evra

U akciji “Licitiraj na keju”, koju su pokrenuli studenti Ekonomskog fakulteta u Nišu, za lečenje petogodišnjeg Davida Todorova prikupljeno je 2.000 evra. 

Pred prepunim amfiteatrom na keju u Nišu, članovi Studentske asocijacije Nova (SAN), su na licitaciji prodavali dresove, knjige, vaučere za kozmetičke salone i putavanja koje su prikupljali prethodnih mesec dana.

Nišlije su još jednom dokazale humanost na delu i za mnoge stvari koje su bile na licitaciji izdvajale su i više od 20.000 dinara. 

Mi smo prezadovoljni uspehom akcije. Posebno nas je oduševio jedan par koji je kupio dres za 25.000 dinara, a potpom je taj isti dres poklonio malom Davidu”, navodi Anastasia Nikolaidou iz SAN-a.

U akciju su se uključili mnogi fudbaleri, košarkaši, vaterpolisti koji su donirali svoje predmete. Za dresove Milice Dabović, Stefana Jovića, Andrije Živkovića i opremu Milorada Čavića Nišlije su sinoć izdvojile najviše novca.

Za stvari koje nisu prodate licitacija će se nastaviti online, a sve informacije zainteresovani će moći da nađu na Facebook strani SAN-a.

Podsetimo, malom Davidu je hitno potrebna transplatacija matičnih ćelija u Beču, a posle toga rehabilitacija u Slovačkoj. Njegovi roditelji pozvali su sve humane ljude da ukoliko mogu pomognu uplatom na žiro račun 160-445360-74. Novac za Davidovo lečenje prikuplja i Marina Adamović u svojoj Banci dobročinstva.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com