Sport

Porazi niških klubova uz veliku borbu

Četiri odigrane utakmice najboljih niških klubova donele su i četiri tesna poraza. Konstantin, Radnički, OK Niš I Nais pružili su odlične partije, ali rezultat je izostao. Kalča i Student će svoje mečeve odigrati danas.

Treći uzastopni poraz doživeo je Radnički na svom terenu od subotičkog Spartaka. Svih 90 minuta izabranici Milana Rastavca bili su bolji rivali, imali ogroman posed lopte, lepo osmišljene akcije, ali ovakvu igru nisu uspeli da metrijalizuju. Jedini gol postigao je Torbica iz kontre u samoj završnici i tako omogućio svom klubu da trijumfuje i približi se na dva boda timu sa Čaira. Ovim su Nišlije ostale „zakucane“ za šestu poziciju, uz četiri poena zaostatka za ekipama Napredak i Mladost, a šansu da poprave utisak imaće u sredu protiv desetoplasiranog Rada.

Ni ove nedelje lepe vesti ne stižu iz tabora Konstantina, koji je zabeležio i osmi poraz, ovog puta od Borca. Žestoka borba viđena je u toku tri deonice, a osim na početku prve, domaći sastav imao je konstantnu prednost. Ipak, u poslednjem periodu je zaustavljen njihov najbolji igrač Rendal, što je rezultiralo porazom od 79:90. U sledećem kolu niški fenjeraši će gostovati drugoplasiranom Spartaku, koji je poražen samo dva puta u dosadašnjem toku sezone.

Niški odbojkaši poraženi su u Kraljevu od Ribnice, a krajnji rezultat bio je 3:1. I pored vođstva domaćih igrača tokom čitave prve deonice, Nišlije su preko Ilića uspele da set dovedu do egal završnice, ali su ga ipak izgubile. Već u narednom su zaigrali sigurnije i osvojili ovaj period igre, a musketari su uzvratili istom merom u trećem. U poslednjem delu vodila se velika borba, izabranici Dragana Svetozarevića imali su prvi set loptu, ali su nakon dve greške ipak poraženi. Oni su pali na petu poziciju, a sledećeg vikenda će u derbiju sredine tabele ugostiti kragujevački Radnički.

I vaterpolisti Naisa izgubili su u Beogradu od ekipe Taš sa 10:9, a presudile su poslednje sekunde. Iako je domaći sastav ubedljivo vodio tokom celog prvog poluvremena, gosti su serijom u poslednjoj deonici od 4:0 došli do izjednačenja. Četiri sekunde pre kraja beogradski sastav je iskoristio isključenje Milića i postigao pobedonosni gol. Sa dva poraza i jednom pobedom, Nišlije su na petom mestu Prve A lige Srbije, a u narednom kolu gostovaće drugoplasiranom Starom Gradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com