Sport

Peta godina okupila preko 2000 učesnika

Svečanom dodelom medalja i pehara najboljim ekipama završen je „Peti Medijana sport fest 2018“ u organizaciji Gradske opštine Medijana.

Peta po redu manifestacija okupila je najviše do sada učesnika i privukla najviše publike, pa je u pojedinim trenucima na terenima Osnovne škole „Dušan Radović“ bilo preko 2000 učesnika i navijača.

U rukometu, u kategoriji osnovnih škola pobedu je odneo „Ratko Vukićević“, drugi su bili takmičari „Dušana Radovića“, treći OŠ „Sveti Sava“, u fudbalu „Dušan Radović“, „Sveti Sava“ i Osnovna škola „Radoje Domanović“. Prvo mesto u istom sportu u kategoriji srednjih škola najbolji su bili učenici Ekonomske škole, sledi „Bora Stanković“ pa Škola mode i lepote. Odbojku su najbolje igrali osnovci „Vožda Karađorđa“, drugo mesto pripalo je učenicima „Sveti Save“, treće „Dušanu Radoviću“. Trgovinska, Medicinska i Muzička škola osvojile su od prvog do trećeg mesta takođe u odbojci. Ženska ekipa OŠ „Sveti Sava“ “ briljirala je u košarci, druge i treće su učenice „Dušana Radovića“ i „Radoja Domanovića“. Poredak muških ekipa osnovaca u košarci je sledeći: OŠ „Ćele Kula“, „Dušan Radović“ i „Ratko Vukićević“. Košarkaška ekipa učenica Ekonomske škole osvojila je zlato, srebro je pripalo Trgovinskoj školi, bronza Gimnaziji „Bora Stanković“, čija je ekipa muških košarkaša bila pak prva u ovoj disciplini. Drugo mesto osvojili su košarkaši Ekonomske, a treće Ugostiteljsko-turističke škole.

Najbolji takmičari u atletici takođe su dobili zlatne, srebrne i bronzane medalje.

U najvećoj sportskoj manifestaciji osnovaca i srednjoškolaca u Nišu učestvovalo je oko 700 učenika iz 10 osnovnih i 12 srednjih škola sa područja najveće niške opštine. Mladi sportisti takmičili su se u pet disciplina: mali fudbal, odbojka, rukomet, atletika i basket.

U manifestaciji koja promoviše zdrav način života partneri Gradskoj opštini Medijana ove godine bili su OŠ „Dušan Radović“, niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja i Odred izviđača „Vožd Karađorđe“.

Promoter manifestacije bio je Novak Radulović, poznati niški kik-bokser.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com