Sport

“Kinezis” ubedljivo najbolji na Prvenstvu države!

Proteklog vikenda održano je Državno prvenstvo za mlađe seniore uzrasta do 23 godine, a džudisti “Kinezisa” su pored brojnih medalja i sjajnih rezultata dobili i veliko priznanje.

Naime, takmičari niškog kluba proglašeni su za ubedljivo najuspešniju mušku ekipu na Prvenstvu, na kojem su sa svojih 14 učesnika osvojili ukupno 9 medalja (2 zlatne,3 srebrne i 4 bronzane).

U kategoriji do 60kg igralo se finale “Kinezisa” u kojem su učestvovali Đorđe Stanojević (zlato) i Pavle Krsmanović (srebro), inače kadeti koji su toga dana pružili sjajne partije te su bili konkurentni i za stariju uzrasnu kategoriju.

 

U borbama sa težinskim ograničenjem do 66kg bronzanim medaljama okitili su se Aleksa Krstić i Milija Krasojević, a u kategoriji do 73kg u finalu je poraz pretrpeo Andija Milenković, pa mu je pripala “samo” srebrna medalja.

 

 

 

 

Kategorija do 81kg donela je zlatnu medalju i odbranu prošlogodišnje titule Mihajlović Milanu, koji je od pre 3 nedelje i zvanični prvak Balkana. Ovom pobedom i overom titule državnog prvaka, on je osigurao svoje mesto na narednom Prvenstvu Evrope koje će se održati sredinom novembra.

 

 

 

Treće mesto i bronza u kategoriji do 81kg pripala je Predragu Stamenkoviću, u konkurenciji do 90 kg još jednu bronzu osvojio je Ivan Vidojević a Jovan Nikolić se u istoj kategoriji okitio srebrom.

Trener Nišlija, Nikola Milošević istakao je da je prezadovoljan rezultatima koje su zabeležili njegovi momci i da će nastaviti u istom ritmu:

“Pohvalio bih nastup svih takmičara, ogromno je priznanje biti najbolja ekipa na Prvenstvu drzave u jednoj od najstarijih uzrasnih kategorija. Ovo je pre svega dokaz da Kinezis i sa mladjim pogonom može da bude konkurentan i na seniorskoj sceni. Ovi trijumfi su svojevrsna potvrda sjajnog i stručnog rada svih u klubu. Ovom prilikom bih pohvalio momke i javno im čestitao na uspehu!”, kaže Milošević.

Redakcija Niških vesti se pridružuje čestitkama!

U narednom periodu ove uspešne ljude očekuje nastup u Superligi tako da će se u “Kinezisu” nakon ovog takmičenja, kao i do sada, raditi punom parom i bez pauze. Samo napred!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com