Ekonomija

Kamen temeljac za “Leoni” 24. februara

Nemačka kompanija “Leoni” počeće izgradnju novog pogona u Nišu 24. februara, potvrdio je agenciji Beta gadonačelnik Niša Darko Bulatović, a prenose novosti.rs.

 Bulatović je kazao da “Leoni” ima građevinsku dozvolu i ostalu potrebnu dokumentaciju i da bi pogon trebalo da bude završen do 1. jula ove godine.

Prema ranijoj najavi gradskih čelnika “Leoni” će na prostoru prekoputa niškog KP Zavoda izgraditi pogon od 15 hiljada kvadrata, a potom još dva, ukupne površine 25 hiljada kvadratnih metara.

Nemačka kompanija trebalo bi, u sledećim godinama, da u kompleks u Nišu investira više do 20 miliona evra, a zaposli 2.200 radnika.

Ugovor o izgradnji fabrike u Nišu oktobra prošle godine potpisali su generalni direktor “Leonija” Klemens Saks i ministar privrede Srbije Goran Knežević.

Da podsetimo, kompanija  “Leoni” bavi se proizvodnjom automobilskih kablova za vozila „jaguar“ i „landrover“, u Srbiji  je prisutan od 2009. godine i bio je, uz “Drekslmajer “među prvim investicijama velikih nemačkih firmi iz automobilske industrije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com