Hronika

Neeksplodirana bomba pronađena kod NTP-a

Na mestu izgradnje drugog krila NTP-a pronađena bomba, policija obezbeđuje prostor.

Prilikom kopanja temelja za novo krilo NTP-a Niš pronađena neeksplodirana bomba.

Da na njoj piše “25.5.1999” i da je u pitanju tomahavk, bile su prve informacije koje su stigle sa terena.

“Bomba je pronađena oko 10.30 časova i prema prvim informacijama stara je i koorozirana. U policiji su kazali da još uvek nije moguće utvrditi iz kog perioda je pronađena eksplozivna naprava. Policija obezbeđuje mesto pronalaska eksplozivne naprave”, rečeno je Niškim Vestima iz policije.

Imajući u vidu da je ranije u okruženju bilo sličnih slučajeva pronalaska zaostalih eksplozivnih naprava, radovi na gradilištu su odmah obustavljeni, a situacija prijavljena Upravi za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova. Ministarstvo unutrašnjih poslova preuzelo je kontrolu, te se trenutno vrši detaljno ispitivanje i
obezbeđenje pristupa gradilištu.

Prema najnovijim informacijama ni objekat NTP Niš, ni zaposleni, ni posetioci parka nisu u opasnosti. Uvedene su pojačane mere bezbednosti oko gradilišta i neposredne okoline gde je naprava pronađena, u saradnji sa tehničko-fizičkim obezbeđenjem NTP Niš i predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com