Društvo

PENZIJA UMESTO NAGRADE Inspektor tvrdi da je nezakonito sklonjen iz policije: “Uništili su mi život”

Nebojša Blagotić (56) iz Niša optužuje bivšeg direktora policije Milorada Veljovića i načelnika Srđana Grekulovića da je nezakonito penzionisan.

Kaže da je posle 20 godina uspešnog rada u otkrivanju privrednog kriminala 6. oktobra prošle godine, posle hapšenja 17 osoba koje su protivpravno prisvojile 53 miliona dinara, Grekulović lično odneo Veljoviću njegov izveštaj o toj akciji. Dan posle toga Grekulović je Blagotiću uručio rešenje o penzionisanju.

– Bio sam nosilac akcije 2013. u kojoj je u više gradova u Srbiji uhapšeno deset osoba jer su lož-ulje prodavali kao evrodizeli na razlici u ceni zaradili 800 miliona dinara. I u toku privatizacije u Nišu uhapsio sam direktora privrednog društva koji se pojavljivao kao kupac MIN “Projekta”. I prošle jeseni sam bio mozak akcije u kojoj smo zbog zloupotreba položaja u osiguravajućim društvima uhapsili 17 osoba u Nišu, Beogradu i Sremskoj Mitrovici. Tražili su da za Veljovića sačinim izveštaj o toj akciji. Odmah nakon toga sam dobio rešenje da mi 10. oktobra prestaje radni odnos. U prethodne tri godine šefovi su moj rad ocenjivali sa “ističe se 4”. Da li je to nagrada za moj rad – pita inspektor Blagotić.

Ostatak teksta pročitajte na Blic.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com