Društvo

Policija i deca na istom zadatku – “Zdravo i bezbedno kroz detinjstvo”

Policijska uprava Niš u saradnji sa školama na području Grada, promovisala je projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ u Niškoj tvrđavi. U sklopu realizacije projekta organizovane su radionice za decu i predstavljena je oprema, vozila policije, kao i drugi zanimljivi sadržaji.

Učenici svih uzrasta su imali priliku da se upoznaju sa radom policijskih službenika i da se druže sa policajcima. Oni su se, uz igru i razgovor sa policijskim službenicima, upoznali sa policijskom profesijom, ali i sa osnovama bezbednosti.

Državni sekretar dr Željko Brkić istakao je ranije da je bezbednost dece i učenika u samom vrhu prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Želimo da najmlađoj populaciji ukažemo i razvijemo svest o tome koliko je bezbednost važna i koliko je važno da imaju poverenje u policiju koja je stub bezbednosti našeg društva. Projektom „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ pokazali smo jedan timski rad više državnih organa i organizacija jer smo svesni da samo bezbedno okruženje može da stvori pozitivnu školsku klimu, a ona je preduslov da naša deca dobiju kvalitetno obrazovanje, da pravilno budu vaspitana čime ćemo stvoriti nemerljiv doprinos i obezbediti im sigurnu budućnost“, izjavio je Brkić.

Foto: V.M.
Tokom druženja  sa pripadnicima kriminalističke i policije opšte nadležnosti, Specijalne antiterorističke jedinice, saobraćajcima i vatrogascima, kao i pripadnicima Žandarmerije, deca su učila kako da prepoznaju nasilje, kome da se obrate i zaštite.
Takođe, velikom broju mališana koji je dan proveo sa policajcima, pokazano je kako da na vreme prepoznaju različite vidove diskriminacije i informišu o načinima pomoći.
Foto: V.M.
Pripadnici saobraćajne policije pokazali su đacima kako da budu bezbedni u saobraćaju, dok su ih vatrogasci upoznali sa svojim radom i naučili veštinama bezbednog ponašanja u vanrednim situacijama, a imali su i priliku da se penju na zidu i drvetu, spuštaju užetom i uživaju u vatrogasnoj peni.
Foto: V.M.
U okviru ovog projekta učenici će, tokom školske 2023/2024. godine, usvajati znanja i veštine o bezbednom ponašanju u stvarnom i virtuelnom okruženju, u vanrednim situacijama i bezbednom učešću u saobraćaju, saopštio je MUP Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com