Sport

Nenkovićev tim razbija dominaciju velike četvorke? (1980)

Shvaćeno je da Niš – grad sportova, u kome dominiraju boks, rukomet, šah, odbojka i stoni tenis, ipak mora da misli i najviše i na svoj prvoligaški fudbal i da Radnički, posle osamnaest godina prvoligaškog staža, mora da krene u neka nova osvajanja, pa i da se snažnije čuje u evropskom fudbalu

Dokle poletni i stabilni tim niškog Radničkog može da dospe u Kupu evropske unije i da li je stasao jedan novi tim koji može da razbije dominaciju velike četvorke?

– Zanimljiv predlog!

To je bio komentar saveznog kapitena, nedavno, na jednim vrlo zanimljivim usmenim novinama, kada je postavljeno pitanje da li bi niški Radnički, možda bolje nego reprezentacija, sastavljena od fudbalera iz deset klubova, odigrao taj donekle presudni meč 15. novembra protiv Italijana?

Miljanić ne smatra da bi taj zanimljiv predlog bio i pravo rešenje i takav pokušaj je u ovom trenutku apsurdan, čak pomalo i smešan, ali je laskavo za niški Radnički, posle ubedljive pobede nad austrijskim LASK-om, da ima ljudi koji i na takva rešenja pomišljaju.

Takozvani kostur reprezentacije bio je privilegija Partizana 1966, Crvene zvezde 1971. i Hajduka 1975. i dalje, ali danas to više nije.

Miljanić ipak nije izbegao odgovor:

– Uspesi Radničkog ne čude, jer je trener Nenković stvorio tim koji, uglavnom u jednom istom sastavu, igra pune dve godine. To je slučaj i s Rijekom i Olimpijom, pa njihov prodor u vrh ligaškog fudbala više i ne čudi …

Lutanja bez kraja

Plasman Radničkog u drugo kolo Kupa evropske unije shvaćen je normalno, kao pobeda boljeg tima, bez obzira što je LASK s trojicom austrijskih reprezentativaca i sa pet titula nacionalnog prvaka zvučnije ime, kao što se sada žreb u drugom kolu, posle vučenja u ciriškom hotelu “Atlantis” ne shvata panično, već kao nova i velika šansa da se Pantelić i drugovi nađu i u trećem kolu.

U isti mah shvaćena je normalno i poseta 35.000 gledalaca u revanšu Radnički – LASK, jer je na Čairu stvorena prijatna, drukčija atmosfera, u odnosu na neke minule sezone, kada se Radnički utapao u sivilo i samo ligaški prosek koji njegov navijač nije odobravao.

Ostatak teksta pročitajte na Yugopapir.com…

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com