Sport

Evropski Radnički ulovio “zmajeve”: Veliki kec u Nišu

U veoma dobroj fudbalskoj predstavi Radnički je nakon dva uzastopna remija na Čairu, uspeo da pobedi Voždovac. U sjajnoj predstavi viđen je monolog domaćina, a golovima Đuričkovića i Radoša Bulatovića, naš tim je uspeo da upiše 13-tu pobedu u sezoni, rezultat je bio 2:0.

Nakon prvog sudijskog zvižduka Ilije Brdara bilo je jasno da Radnički želi da iza sebe ostavi loše izdanje prikazano na Karađorđu, a inicijalna kontrola sredine terena, isplatila se već nakon šest minuta. Loptu je dobio Đuričković nakon prekida i snažno raspalio sa 20-ak metara, njegov projektil pocepao je mrežu nemoćnog Miloševića.

Nije se smirivao Radnički ni nakon inicijalnog vođstva, nastavili su niški igrači da kontrolišu igru i iz nje stvarali sjajne prilike. U 18. minutu centrirao je Mrkić, a delić sekunde kasnio je kapiten Jovanović. Desetak minuta kasnije sjajna saradnja Jovanovića i Apostolovića koji su odigrali dupli pas, to je dalo prostora mladom Piroćancu koji je loptu poslao do Đuričkovića, ali nije došlo do promene rezultata.

Stihijski napadi nastavili su se, samo dva minuta kasnije Marjanović je pokušao sa ivice šesnaesterca, lopta je bila naklonjena golmanu ’zmajeva’ te je završila pored terena. Pred sam kraj poluvremena loptu je uzeo Andreja Apostolović i demonstrirao svoju brzinsku nadmoć u odnosu na čuvara, on je solo prodorom sa svoje polovine došao do gola Voždovca i uspeo da uputi udarac, a njegov šut je završio tik pored stative. To ipak nije bilo sve, u 45. minutu centar šut Marjanovića pronašao je Marka Tomića, a on je sjajno uputio udarac glavom, Milošević je krajnjim naporom uspeo da interveniše i pošalje loptu u šesnaesterac.

U prvom poluvremenu, igrala je samo jedna ekipa i potpuno zasluženo je na semaforu stajalo 1:0.

Sam početak drugog dela doneo je nešto mirniju igru, strpljivo je Radnički pas igrom tražio svoju šansu, a monotoniju u drugom delu razbio je duo Mrkić – R. Bulatović. Prvo je mladi napadač uputio udarac izkosa sa leve strane, a lopta je pre gol linije pronašla Radoša Bulatovića koji je uvećao prednost Radničkog.

U nastavku meča zaigrali su mladi fudbaleri, na teren ušli umesto Mrkića, Lazar Mitrović, Tomića je zamenio Aleksa Jovanović (rođen 1999. godine) a mladog Apostolovića zamenio je Bogdanović koji se vratio na teren nakon povrede.

RADNIČKI – VOŽDOVAC 2:0 (1:0)

STADION: Čair, Niš
STRELCI: Petar Đuričković (1:0) u 8. i Radoš Bulatović (2:0) u 70. minutu
SUDIJA: Ilija Brdar (Novi Sad)
ŽUTI KARTONI: Petrović (Radnički), Mihajlov, Radin, Pavlović, Odita (Voždovac)

RADNIČKI: Aleksandar S.Jovanović, Nemanja Lakić-Pešić, Radoš Bulatović, Darko Bulatović, Miloš Petrović, Marko Tomić (od 78. Aleksa Jovanović), Petar Đuričković, Saša Marjanović, Aleksandar M. Jovanović, Andreja Apostolović (od 62. Vladimir Bogdanović), Marko Mrkić (od 88. Lazar Mitrović)

VOŽDOVAC: Marko Milošević, Miloš Mihajlov, Saša Ivković, Deni Pavlović, Bojan Puzigaća, Miloš Pavlović, Milan Radin, Nenad Marinković (od 57. Jovan Damjanović), Nikola Srećković (od 81. Jovan Stojanović), Obiora Odita, Elmir Asani (od 71. Ognjen Krasić)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com