Društvo

Završeni radovi na delu južnog kanalizacionog kolektoa

Radovi na delu Južnog kanalizacionog kolektora na Palilulskoj rampi su završeni.

Prema rečima v.d. direktora JKP“Naissus“ Igora Vučića radi se o ključnoj raskrsnici, sa velikom frekvencijom saobraćaja.

“Kako smo imali obiman posao koji je decenijama čekao, mi smo morali Južni kanalizacioni kolektor da sastavimo na samoj Palilulskoj rampi gde se ukrštaju više ulica: Hajduk Veljkova, Episkopska, gornji i donji deo Vojvode Gojka i Božidarčeva. Neophodno je bilo da Južni kolektor priključimo i završimo ovu deonicu. Njega povezujemo sa EI kolektorom, kod stadiona “Železničar”, gde Južni kolektor prelazi sa druge strane pruge i na taj način rešavamo decenijske probleme koje smo imali sa plavljenjem prostora oko Kliničkog centra, stadiona”Čair” i prolaza u Zetskoj ulici. Građani koji stanuju u ulici Sestre Baković i okolnim ulicama, ovim konačnim rešenjem biće oslobođeni straha od poplava”, istakao je Vučić.

Foto: JKP Naissus

Vrednost radova je nešto više od 13 miliona dinara.

Javno komunalno preduzeće Naissus kao odgovorni izvođač radova, angažovalo je mehanizaciju i ljudstvo u punom kapacitetu, kako bi se što pre obavili radovi na postavljanju ovog dela kolektora.

Zadata dužina je 33 metra, koja je izgrađena na raskrsnici u visini Palilulske rampe, a ukupna deonica je 142 metra, saopštili su u ovom peduzeću.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com