Društvo

U planu je rekonstrukcija postojećih kapaciteta na izvorištu Medijana

Najbitnija stvar koja je urađena u 2020.godini koju je JKP ‚‚Naisus‚‚ uradio je dovođenje pitke  vode do sela Brenica koje se 30 do 40 godina snabdevalo sa svojih kaptaža izvorišta koji su počeli da presušuju, kaže Igor Vučić, direktor JKP ‚‚Naisus“.

 

 

‚‚Pored Brenice najvažniji poduhvati u protekloj godini bili su ulica Vranca Vintera koja je infrostrukturno opremljena, zatim Dimitrija Tucovića gda je radna zona u tom delu grada dobila potpunu infrastrukturu za redovno funkcionisanje svih novoizgrađenih objekata, pre svega  fabrika Sing Ju za koju smo uradili infrastrukturu i pristupne saobraćajnice.Trenutno radimo Livadsku ulicu u naselju 9.maj. Počeli smo sa davanjem priključnih veza i očekujem da za nedelju dana završimo i to“ – kaže Igor Vučić.

Direktor JKP ‚‚Naisus‚‚ dodaje da ovo preduzeća ima ambiciozne planove i za ovu godinu.

‚‚Radićemo, pre svega, na saniranju muljnih ispusta od  Ljuberađe do Niša, u planu je rekonstrukcija svih postojećih kapaciteta na našem najbitnijem izvorištu, Medijana koje nam u slučaju  presušivanja planinskih izvorišta obezbeđuje punu snagu i kapacitet da možemo da odgovorimo potrebama naših građana“ – ističe Igor Vučić.

Dodaje da trenutno na teritoriji grada Niša 26 sela nema svoju  vodovodnu mrežu, a 57  sela nema svoju kanalizacionu mrežu. Sa oko 20 projekata Grad Niš je već aplicirao kod Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, elaborati se rade, prvi  projekti su i završeni i ove godine će započeti i njihova realizacija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com