Sport

Zahvaljujući GO Crveni krst više od 1000 malih fudbalera na međunarodnom “Nacional” kupu u Nišu

Na stadionu ŽFK Mašinac svake godine se održava dvodnevni međunarodni “Nacional” kup u fudbalu, koji je ove godine okupio preko 1000 mališana. Turnir već sedmi put po redu organizuje FK “Nacional“, a pod pokroviteljstvom GO Crveni Krst.

Prema rečima organizatora na turniru ove godine učestvuje 90 ekipa, uzrasta od sedam do 15 godina.

“Mi smo bili pozivani na razne turnire, tada u Nišu nije postojao ni jedan turnir, pa smo mi želeli da one ekipe kod kojih smo bili ugostimo i mi ovde. Tako je na početku krenulo, više prijateljski, da bi iz godine u godinu turnir bio sve masovniji”, rekao je oganizator turnira Milan Dinić

Fer plej i razvijanje fudbalskih veština glavni je moto ovog turnira, a to je i ove godine prepoznala GO Crveni Krst.

“Opština je ove godine izdvojila 7 miliona dinara za razvoj sporta na našoj teritoriji. Na ruralnom području imamo čak i besplatne treninge raznih sportskih klubova, gde opština refundira troškove trenera”, kazao je resorni većnik Milomir Blažević.

Mališani su se družili, igrali fudbal i sa terena uputili važnu poruku, a to je da je važno učestvovati i razvijati sportske veštine od malih nogu.

Ovaj turnir prvi put je organizovan 2015. godine, a već od 2016. poprimio je epitet međunarodnog kada su gostovale ekipe iz Grčke i Makedonije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com