Društvo

ZA NENADA – aukcijska prodaja slika i humanitarna žurka

Kao pomoć Nenadu Ristiću, docentu Građevinsko arhitektonskog fakulteta obolelom od agresivnog oblika limfoma, njegovi studenti i kolege u četvrtak, 6. jula  organizuju aukcijsku prodaju slika u holu GAF-a, a istog dana u večernjim satima i žurku na Keju. Od potrebnih 10 miliona, do sada je skupljeno oko 3, 5 miliona dinara.

Studenti GAF-a će svoje slike izložiti u svečanoj sali fakulteta, a aukcijska prodaja počinje u sredu, 6. jula u 13 sati. Početna cena svake slike je 5 hiljada dinara.

“Pozivamo sve zainteresovane da kupovinom divnih radova studenata arhitekture pomognu lečenje našeg kolege”, saopštili su.

 

Sva prikupljena sredstva fakultet će uplatiti fondaciji “Budi human” koja već prikuplja sredstva putem SMS poruka 328 na 3030.

Istovremeno, Studentski Parlament GAF-a iste večeri organizuje drugu po redu humanitarnu žurku sa koje će pomoć takođe biti prosleđena fondaciji “Budi human”. Žurka će biti organizovana u LO CO Tropic open baru koji se nalazi na Keju Kola srpskih sestara bb.

“Na ulazu će biti postaljene kutije u koje će moći da se ubaci novac, a takođe, sva zarada sa ove žurke od prodatih pića biće uplaćena na namenski žiro račun za lečenje Nenada Ristića jer se i vlasnik lokala odrekao zarade”, rekli su Niškim vestima u Studentskom parlamentu GAF-a.

Nenadu Ristiću, koji je sa hemoterapijama započeo u Nišu, za početak je potreban kontrolni pregled u Nemačkoj koji košta 85 hiljada evra, što je oko 10 miliona dinara. Do sada je prikupljena trećina potrebne sume, oko 3,5 miliona, saopštili su studenti.

I Marina Adamović prikuplja pomoć za obolelog profesora i to radnim danima u Banci dobročinstva u Obrenovićevoj, a vikendom od 8 do 13 sati na Bulevaru Nemanjića, preko puta pijace Boško Buha.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com