Politika

Vučić: Izbori 17. decembra – parlamentarni, beogradski, pokrajinski

Predsednik Vučić rekao je da će izbori biti 17. decembra, po zahtevu opozicije, i dodao je da im je ispunio zahtev, pa će dobiti parlamentarne, beogradske i vojvođanske izbore.

 

“Izbori 17. decembra, sve smo im zahteve uslišili. Tražili su beogradske i parlamentarne izbore i dobili su ih, imaće još i vojvođanske izbore, sve u najboljem redu, pobeđuju, osvajaju vlast”, naveo je predsednik Vučić.

Na konstataciju novinarke da je deo opozicije krajem jula imao izjave da će sprečiti Vučića da raspiše izbore, a da već krajem avgusta traže od njega da to uradi, predsednik Vučić je odgovorio da su “promenili mišljenje u ambasadi”.

“Bili na kafi u ambasadi pa promenili mišljenje za pet minuta. A onda su rekli ne sme Vučić jer su mu Amerikanci zabranili”, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je rekao da će u 60 – 70 opština biti izbori, i da to zavisi od toga gde ljudi žele da podnesu ostavke pa da idu zajedno na izbore sa republičkim izborima i ostalim koji će, kako očekuje, biti raspisani paralelno.

Predsednik Vučić je rekao da on raspisuje samo republičke izbore.

“To je ono što ja raspisujem, a ove druge pitajte za ostale izbore ali verujem da će biti istog dana”, rekao je predsednik Vučić.

Vučić je rekao da će izbore da raspiše, kada se vrati iz Njujorka, gde ide na sednicu Saveta bezbednosti UN o izveštaju o Unmiku.

“U Njujork idem 21. oktobra, posle ću raspisati izbore do 2. novembra, do njih će ostati 65 dana“, kaže Vučić.

Ističe da su izbori važni ako postoji lažna predstava o krizi legitimiteta.

“Srbija je na prekretnici, treba nam drugo poluvreme, građani treba da kažu kakvu politiku žele”, rekao je Vučić.

Istakao je da postoje oni koji ne žele da upravljaju državom ako imaju samo legalitet, već žele da imaju legitimitet i podršku naroda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com