Društvo

Vožnjom panoramskim autobusom najavljen treći Dečiji fest

Učenici nižih razreda osnovnih škola “Učitelj Tasa” i “Kole Rašić”, obišli su turističke destinacije grada Niša panoramskim autobusom i uz prisustvo animatora Klovnića Zizi na simboličan način otpočeli obeležavanje dečije nedelje i najavili treći po redu Dečiji fest u Nišu.

“Uživajući u panoramskom razgledanju našeg Grada, saznali su nešto novo, obnovili ono što već znaju, drižili se i time pokazali da smo svi DECA”, rekla je organizator festivala Ljiljana Savić.

Deci je bila interesantna vožnja, ali svakako i to što su sa njima u autobusu bili i Diznijevi junaci. Za njihovu kompletnu zabavu zaslužni su animatori “Klovnic Zizi”. Miki i Mini na krovu autobusa pozdravljali su svi koji su ih videli, a i oni su uzvraćali mahanje.

“Ovo je samo početak obeležavanja Dečije nedelje. Program manifestacije je zaista obiman, ali ono što će sigurno biti najatraktivnije za Nišlije su svakako trikovi čuvenih mađioničara Piksija i Zeke”, ističe Savić.

Deci se u obilasku grada pridruzila i drugarica iz Osnovne škole “Mika Antić” Eva Grujić, jedna od najmlađih dečijih pisaca koja je napisala pesmu DETE, baš povodom Dečije nedelje, a poklon Dečijem festu.

Ljiljana Savić, organizator festivala zahvalila se Turističkoj organizaciji Niš koja je organizovala kako kaže ovo čarobno putovanje, ali i Nišavskom okrugu za podršku, učenicima i učiteljima.

Povodom održavanja Dečijeg festa panoramskim autobusom će se voziti i srednjoškolci.

“Čekamo novu vožnju, gosta iznenadjenja i nova iskustva. I znajte “Dečiji svet je inače satkan od snova i duginih boja koje se prelivaju na Suncu””, rekla je Ljiljana.

Pokrovitelj Dečijeg festa je Grad Niš i gotovo sve gradske opštine. Organizaciju su pomogle i mnoge društveno odgovorne kompanije. Dečiji festival će biti održan 6. i 7. oktobra u Oficirskom domu u Nišu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com