Društvo

Klinika za Kardiohirurgiju dobila ogromnu donaciju za kupovinu opreme

“Ne možemo uvek izgraditi budućnost za mlade, ali možemo izgraditi mlade za budućnost” – Franklin D. Roosevelt

Niška Klinika za kardiohirurgiju dobila je donaciju u vrednosti od 300 000 eura za kupovinu kompletne opreme za minimalno invazivne procedure.

“Obavešteni smo danas da je naša klinika za kardiohirurgiju dobila ogromnu donaciju od preko 300 000 evra za kupovinu kompletne opreme za minimalno invazivne procedure. Donacija podrazumeva obezbedjivanje video-endoskopskog stuba, jednog od najboljih na svetu (čuvene japanske kompanije Olympus u 4K rezoluciji), kompletan set hirurških instrumenata neophodnih za najkomplikovanije procedure nemačkog proizvodjača Fehling i pneumatsku ruku proizvodjača Aesculap!

Ugovor o donaciji potpisaćemo sa najvecom američkom humanitarnom hrišćanskom organizacijom naredne nedelje u Nišu.

Odredili smo ekipu sa naše klinike koju čine mladi ali prekaljeni kardiohirurzi dr Aleksandar Kamenov i dr Vladimir Stojiljković, anesteziolozi doc dr Mladjan Golubović i dr Nenad Jovanović, perfuzer Radovan Dramićanin i instrumentarke koje će predvoditi Dijana Popović. Oni će već u junu mesecu otići na edukaciju u najeminentniji kardiohirurški centar u Berlinu a nakon toga, do kraja godine i u najpoznatiji kardiohirurški centar u SAD.

Srećan i ponosan što počinje nova era u razvoju kardiovaskularne hirurgije u Nišu koja će biti od nemerljivog značaja za naš grad i naše pacijente! Budućnost je počela….”, ponosno je istakao direktor Klinike za Kardiohirurgiju na svom fejsbuk profilu, doktor Dragan Milić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

7 Komentara

  1. Sada uz Grb zahvalnosti Američkoj vojsci i narodu na klinici, može da stavi i zahvalnost Američkoj hrišćanskoj organizaciji. Providno ko uvek.

    1. najbolje Putinovu sliku da stave i da koriste pajser i cekic za operacije? Ali barem smo ponosni sto nam Putin “prijatelj”. Nije ni cudo sto aktuelna vlast vlada s pola snage, kad je vecina ovako razmislja. Gdin Lazarevic ima IQ ko sobna temperatura, nazalost. Evo ti nabavi neku donaciju od Rusije pa onda pljuj nekog ko je od “neprijatelja” dobio nesto. Ovi ljudi su strucnjaci i imace oprema kojom mogu da spasavaju zivote. Ti idi u neku zabit koja nema ni gazu pa nek te tamo operisu cekicem i pajserom bez opreme i onda se lepo zahvali velikim ruskim prijateljima na “donacijama”. Kad uspes bolje da nesto nabavis, uradis, izboksujes donaciju od Rusije, e onda pisi da si bolji i da si TI nasao prave prijatelje sa pravom donacijom koji istinski zele da pomognu. Poludim sa ovim velikosrpskim plitkim stavovima. VELIKA PODRSKA ZA KLINIKU, LJUDE KOJI SE EDUKUJU DA BI SPASAVALI ZIVOTE SA NOVOM OPREMOM.

    2. Siguran sam da,ako Vam nekada NEDAJ BOZE,zatrebaju usluge kardiohirurgije,vi cete kao pravi patriota odbiti,jer su to donacije naseg vekovnog neprijatelja.

  2. Mislim da su vlada Japana i EU mnogo više donirali od Američke vojske i naroda, pa ni na jednoj klinici u Srbiji ne stoje grbovi vojske, niti država istih. Niti u tim ustanovama, nekom ne padaju bolesne misli, ako ne voliš EU ili Japan idi leči se u donji Bambukovac. Oprema ne operiše, na žalost Nišlija.

  3. Naravno, pred izbore…300000$ je nista da bi se uvela neka nova metoda a i da jeste, opet se krenulo kontra-smerom. Umesto prvo edukacija pa onda rad pod necijim mentorstvom pa tek onda samostalni rad-za uvodjenje nove metode je potreban vremenski period od najmanje godine-dve. I nezaobilazno pitanje-da li samo profesorska deca kao sto su Kamenov i Stojiljkovic, mogu da se bave kardiohirurgijom i hirurgijom uopste ?
    Hirurgija KC Nis je u rangu malo jace Opste bolnice tako da ko god ima izbora i pri cistoj svesti je, Nis zaobilazi u sirokom luku bas zbog maminih i tatinih sinova koji ne bi mogli da rade ni u hirurskoj ambulanti negde na zapadu.

  4. Nejasno malo, kardiohirurzi zaista treba da idu u Berlin i SAD, ali mi nije jasno anesteziolozi, pa cak i perfuzer?

  5. Karakteristicno za Nis profesorska deca i deca lekara. Gde su ovi ostali. Profesore Milicu, postoje i drugi koji zasluzuju usavrsavanje. Imate i druge izuzetne lekare. Doveden sam u situaciju da li da Vam moja porodica da glas na izborima? Posle ovog clanka stavicu prst na celo i dobro razmisliti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com