IZBORI NIŠPolitika

Kreni – Promeni poziva opoziciju na jedinstvo

Sporazum koji inicira Kreni-Promeni ima cilj da predstavi javnosti jedinstvo i saradnju kao i stabilnost opozicije na lokalu.

Kreni-Promeni dostavio je sporazum o zajedničkoj saradnji za zaštitu izborne volje građana izbornim štabovima opozicionih stranaka u Nišu, uključujući koaliciju Biramo Niš, Grupu građana Dragan Milić, Niš moj grad – Novo lice Srbije i Ujedinjeni – Nada za Niš.

Sporazumom se obavezuju izborni štabovi opozicionih stranaka da će tokom celog izbornog dana i dana nakon toga udruženo štititi izbornu volju građana i razmenjivati informacije izmedju izbornih štabova.

Očekuje se da će opozicija podržati ovu inicijativu i da će saradnja doprineti jačanju demokratskih vrednosti i odgovornosti prema Nišlijama.

“Kreni-Promeni 2. jun vidi kao naročito bitan dan za povratak demokratije u Niš”, piše u saopštenju ove stranke.

Kao što je to bilo ranije najavljeno, nosilac liste i kandidat za gradonačelnika Kreni – Promeni je Vladimir Stanimirović, uzbunjivač, sociolog i stručni saradnik na Fakultetu umetnosti.

Foto: Niške Vesti

Na listi se, sledećim redom, nalaze profesor niškog Pravnog fakulteta Mihajlo Cvetković, studentkinja i aktivistkinja Dina Marković, na trećoj poziciji je master inženjer Stefan Đurić, na četvrtoj preduzetnik Dušan Anđelković, a na petom je doktorka Milena Zorić. Od šestog do desetog mesta na listi su student Matija Đorđević, socilog Vladimir Stanimirović, doktor Jovan Zorić, inženjer arhitekture Snežana Đorđević i Mirjana Mohenski, predsednica Udruženja roditelja “Dan”.

Na nedavno održanoj konferenciji za novinare Grupe građana Dr Dragan Milić, kandidat za gradonačelnika Kreni – Promeni Vladimir Stanimirović prisustvovao je konferenciji i iskazao upravo stav da opozicija u Nišu mora da se ujedini.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com