Društvo

Počinju sa radom i robne tezge na pijaci “Krive livade”

Zvanično od 1. juna svi mogu da krenu sa radom tada će biti završeno postavljanje rol vrata i podova na pojedinim robnim tezgama, pojašnjavaju nam u JKP Tržnice Niš.

Robne tezge su postavljene prema planu pijace.

“Zakupci koji su zakupili tezge mogu da preuzmu ključeve i da ih uređuju. Molimo korisnike i da izvrše mesečne zakupe za jun mesec kako bi nesmetano krenuli da rade”, ističu u ovom javnom preduzeću.

Trenutno je izdato 110 od ukupno 150 robnih tezgi na godišnjem nivou a tu su i poljoprivredne koje je zakupilo i radi njih 95 od raspoloživih 126 takođe na godišnjem nivou.

Poljoprivredni deo pijace “Krive livade” ili poznatije Bulevarske pijace, Boško Buha  gde se prodaje cveće, jaja, gde su smešteni piljari počeo je sa radom 26. aprila i za sada odlično funkcioniše, kažu u JKP Tržnica.

“Pijaca je puna i kupaca i korisnika naših usluga (zakupaca), kako vikendom tako i radnim danima. Sada je sve u odnosu na staru pijacu funkcionalnije, preglednije, lepše. Postavljene su nove i lepe ulazne kapije i ograde i gelenderi. Na zahtev sugrađana, postavili smo i putokaze, tj obeležja da se lakše kupci snađu”, kaže Nikola Ždraljević, rukovodilac sektora pijačne uprave i tehničkih poslova u JKP “Tržnica” koji zajedno sa generalnim direktorom Goranom Đorđević svakodnevno jeste u kontaktu sa zakupcima ali i Nišlijama koji dolaze u kupovinu na renoviranu pijacu.

Ono što ostaje da se uradi narednih dana jeste i popločavanje ulaznog stepeništa behaton pločama.

Foto: Niške Vesti

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Dali ste razmišljali kako će ovi ljudi da rade kada dođe
    zima i zahladni to će biti nemoguće.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com