Sport

Vlasinski triatlon samoprevazilaženja

Vlasinski triatlon samoprevazilaženja biće održan u nedelju, 28. jula 2019. godine, na Vlasinskom jezeru, sa početkom od 10,00 časova.

Olimpijski Triatlon: plivanje 1500m, bicikl 40 km, trčanje 10 km (Državno prvenstvo Srbije)

Sprint Triatlon: plivanje 750m, bicikl 20 km, trčanje 5 km (boduje se u Kupu Srbije)

Super Sprint Triatlon (kadeti 12 -15 god.): 400m plivanja / 10km bicikla / 2.5 km trčanje

Super Kid Triatlon (pioniri 11 god i mlađi): 200m plivanje / 5km bicikl / 1.2 km trčanje

Start svih trka je u isto vreme na plaži ispred hotela Vlasina. Trka Olimpijski triatlon je po 5. put Državno prvenstvo Republike Srbije, a od ove godine po drugi put i Državno prvenstvo Republike Severne Makedonije.
 
Za triatlon se do sada prijavilo 180 takmičara iz Srbije, Makedonije, Bugarske, Grčke i Bosne i Hercegovine. Vlasinski triatlon je zbog vrhunskih uslova za održavanje takmičenja kao i profesionalne organizacije izuzetno cenjena i priznata u regionu. U pregovorima je da se u iduće dve godine dobije i prilika da se na Vlasini organizuje i Balkansko prvenstvo u triatlonu. 
 
Organizator 5. Vlasinskog Triatlona Samoprevazilaženja je Šri Činmoj Maraton Tim iz Niša u saradnji sa Srpskom triatlonskom unijom i Opštinom Surdulica.
Usled održavanja biciklističkog dela trke koji se odvija na deonici dužine 2,5 kilometra od hotela Vlasine u pravcu ka Motelu Jezero (Promaja)/Surdulici i trkačkog dela trke koji se odvija na deonici dužine 1,5 kilometara od Hotela Vlasine ka Crnoj Travi, sabraćaj će biti stopiran, otežan ili preusmeren zaobilaznim putem preko Vlasina Rida.
„Kako bi izbegli nepotrebnu gužvu, pozivamo građanstvo da planira svoj dolazak na Vlasinu u nedelju pre 10h i odlazak sa Vlasine posle 13,30h. Takođe, u na gore navedenoj doeonici puta na kome se održavanja triatlona, pristup sa svih lokalnih puteva ka glavnom putu biće blokiran“, poručuju organizatori.
 
Više o triatlonu možete saznati  našem sajtu www.vlasinskitratlon.com

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close