Društvo

Veterani masovno potpisali donorske kartice (FOTO)

Veterani elitne i nadaleko poznate 63. padobranske brigade iz Niša na svom osamnaestom okupljanju masovno su potpisali donorske kartice, njih trideset.

To je bio samo povod da se nekada saborci, kolege a pre svega prijatelji ponovo okupe i sete dana provedenih u brigadi i na radnim često i ratnim zadacima. Odali su počast poginulim padobrancima, obišli spomen sobu i na Čegru otpratili prigodno predavanje.

Foto: Niške Vesti

Osim što su veterani dobrovoljno dali krv, njih trideset odlučilo se da potpiše donorske kartice.

“Srbija je na pretposlednjem mestu po broju onih koji su voljni da doniraju organe. Trenutno u Srbiji ima 150 hiljada onih koji imaju donorske kartice, to je malo”, kaže potpukovnik doktor Dragoslav Stojanović iz Vojne bolnice Niš.

Oko 120 veterana iz čitave Srbije okupilo se ispred spomenika poginulim i stradalim padobrancima, na niškom vojnom aerodromu. Spomenik nosi 23 imena hrabrih i nikada zaboravljenih kolega.

Foto: Niške Vesti

Specijalni gosti na ovogodišnjem, kako ga veterani zovu – vidovdanskom okupjanju, bili su i Dejan Stojiljković, niški pisac kao i generalni direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović i sam nekada padobranac.

Foto: Niške Vesti

Do sledećeg susreta veterana, sutra, danas i uvek padobranska zakletva važi, kažu oni i gromoglasno poručuju:

„Za otadžbinu, za druga, za pušku, za vojničku i ratničku čast, padobranci 63. padobranske brigade – rade!“

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com