Društvo

Obeležena godišnjica Udruženja veterana organa bezbednosti i vojne policije

Udruženje veterana organa bezbednosti i vojne policije Srbije obeležilo je danas drugu godišnjicu od osnivanja, svečanom akademijom u Domu Vojske Srbije u Nišu, u prisustvu  predstavnika Vlade Republike Srbije, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Grada Niša, mnogobrojnih veterana iz svih krajeva Republike Srbije, članova porodica poginulih pripadnika i velikog broja gostiju,

Nakon intoniranja državne himne i odavanja počasti minutom ćutanja poginulim i preminulim veteranima, gostima se obratio predsednik Skupštine udruženja Todor Petković, koji je pozdravio sve prisutne, posebno članove porodica poginulih pripadnika organa bezbednosti i vojne policije.

Petković je sumirao aktivnosti i postignute rezultate rada udruženja od osnivanja i  istakao da su naišli na veliku podršku Ministarstva
odbrane, bivših i sadašnjih pripadnika organa bezbednosti i vojne policije i drugih građana koji su prepoznali značaj negovanja rodoljubivih i slobodarskih tradicija i negovanja kulture sećanja i pijeteta prema žrtvama.

U programu Svečane akademije učestvovali su i glumci Narodnog pozorišta u Nišu i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”.

Udruženje veterana organa bezbednosti i vojne policije dodelilo je priznanja insitutucijama i pojedincima koji su doprineli radu udruženja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com