Društvo

Umesto privatnim vrtićima Grad Niš će subvencije uplaćivati roditeljama

Umesto privatnim vrtićima Grad Niš će od sada novac koji je opredeljen za subvenzionisanje boravka dece u ovim dečijim ustanovama uplaćivati roditeljima, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Iznos koji će biti uplaćivan iznosi 17.000 dinara, a roditelji će novac pravdati gradu, dok će Grad kontrolisati vrtiće.

To je velika pomoć za naše sugrađane čija deca čekaju da budu upisana u neki od vrtića, ali je istovremeno uspostavljen i red, dodala je Sotirovski.

“Roditelji će imati mogućnost da biraju privatni vrtić za svoje dete ali će istovremeno i pravdati trošak. To je sistem koji za sada funkcioniše u Beogradu i mi smo ga samo preuzeli”, kazala je Sotirovski.

Dodala je da privatni vrtići ne moraju da brinu ali će biti mnogo više kontrolisaniji nego prošlih godina.

“Jer negde, nažalost, videli smo da je otvarnje privatnih vrtića, izuzetno unosan biznis, da, nažalost, možda nekada roditelji ne razlikuju šta je vrtić, a šta je igraonica, ali tu su naravno da izaberu. Ova odluka je već krenula, s obzirom na to da smo potpisali samo za dva meseca subvencionisanje sa privatnim vrtićima, pa ćemo videti da li je to najbolji način da se reguliše boravak dece u vrtićima”, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je kazala da je Niš veliki grad i da nema trenutno dovoljno kapaciteta za veći broj državnih vrtića i za smeštaj dece, ali da grad čini sve da podrži JPU “Pčelica”.

“Uveliko se rade i idejna rešenja za izgradnju pojedinih vrtića, jer imamo donatore koji su spremni da daju svoj novac za nove vrtiće”, kazala je Sotirovski.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com