Društvo

Savindan se u vrtićima Pčelice tradicionalno obeležava svake godine

Svaki vrtić je svečanom priredbom i običajima koji dolikuju obeležavanju slave, slavio Svetog Savu.

Mališani su uz svetosavsku himnu započeli predstave na kojima su na što zanimljiviji način prikazali život i delo Svetog Save. Direktorica Svetlana Mitić čestitala je mališanima školsku slavu i istakla značaj obeležavanja Svetog Save od malih nogu.

„Naša deca znaju ko je Sveti Sava i znaju šta je on učinio za nas. Sve grupe, čak i one najmlađe, imale su svoj deo u predstavama, igrali su, pevali, recitovali, crtali. Mi dosta radimo sa decom i pripremamo se za ovaj, kao i za druge značajne datume, da nam budu što zanimljiviji“, izjavila je direktorica Mitić.

Ove godine, mališani vrtića Pinokio su sa svojim vaspitačima podelili ljubav i saznanja o Svetom Savi sa korisnicima ustanove Mara koji su aplaudirali mališanima iz publike.

Vaspitači su za obeležavanje slave u čast prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja mesecima vredno radili sa decom i posebnu zahvalnost su iskazali roditeljima koji su im, kao i uvek, pomagali u realizovanju ideja.

Savindan se obeležava u čast prvog srpskog prosvetitelja, prvog književnika, zakonodavca, graditelja manastira i crkava i pokretača umetničkog i prosvetnog stvaralaštva u njima, a za školsku slavu ustanovljen je 1840. godine.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com