Društvo

Umesto Cvetne pijace, Trg za turiste

SOTIROVSKI: Prodavci sa Cvetne pijace nastavljaju sa radom na drugom mestu i oni su se složili sa tim

Radovi na preseljenju Cvetne pijce uveliko traju. Pojedini prodavci negoduju i navode da nisu blagovremeno obavešteni do kada moraju da se presele. Rok za iseljenje je 10. februar, a onda je taj rok skraćen  i njima je naloženo da spakuju stvari i presele se na drugo mesto, tvrde prodavci.

Dodaju da su neki  prešli na Zelenu pijacu uz naknadu  koja je veća u odnosu na onu koju su do sada plaćali. Neki od njih su zakupili tezge na Cvetnoj pijaci i zakup još nije istekao pa je to razlog zbog čega su ljudi. Sa druge strane ima i onih prodavaca koji su se bez velike buke preselili na novu lokaciju, a to je Zelena pijaca.

Gradonačenica Niša Dragana Sotirovski je juče prokomentarisala status Cvetne pijace, koja će biti preseljena u zatvoreni deo Zelene pijace.

 „Ono što je najvažnije, to je da su tri generacije ljudi koji su radili na Cvetnoj pijaci, dolazili na razgovor, da su svi saglasni da se isele sa tog prostora. Njima je omogućen prostor u zatvorenom delu Zelene pijace, gde će raditi u boljim uslovima jer je ta pijaca zatvorena. Nema onoga ko je došao a da nije otišao zadovoljan, što iz Gradske kuće, što iz Tržnice.To što su se oni međusobno podelili i pripadaju različitim udruženjima je pitanje koje sami moraju da reše, mi protiv toga nemamo ništa. Važno je da smo tim ljudima omoćili da nastave posao”, kazala je gradonačelnica Sotirovski.

Ona je dodala da je najvažnije to da je Grad ljudima koji su radili na Cvetnoj pijaci omogućio da nastave sa radom, a mesto na kome se do sada nalazila Cvetna pijaca biće urađen trg.

“ Prostor budućeg trga biće jako lep za turiste ali i za naše Nišlije. Već uveliko radimo i sa njim ćemo da apliciramo ka Ministarstvu turizma. Ovih dana održaćemo i sastanke sa suvlasnicima i vlasnicima nekih prostora oko Tvrđave“, kazala je Sotirovski.

U nekoj skorijoj budućnosti ćemo razgovarati i o statusu Rovčeta koje se nalazi u sastavu Tvrđave a koje je građeno pre par godina.

„Sada je napušteno i zapušteno, a nama je u interesu da napravimo tu zaista jedan lep sadržaj za naše mlade ljude koji vole sport“, kazala je gradonačelnica Sotirovski.

BONUS VIDEO:

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Lepo, napravite parking prostor i otvorite lokale kao u Kazandzisko sokace, a pijacu izmestite na mesto hipodroma blizu auto pijace.Grad ce biti cistiji i prohodnoji za turiste a i za same gradjane. Bice to jedna setacka zona od Autobuske pa sve do Kalce uz obilazak tvrdjave. A Narod ce se navici vrlo brzo na bolje, sve je stvar navike. A DOBRO JE KAD SE MENJA NA BOLJE!

  2. Napokon da nesto urade i izbace ono ruglo iz centra grada.
    I pijacu treba skoniti iz kruga tvrdjave, a samu tvrdjavu osvetliti ulepsati, otvoriti pristup sa svih strana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com