Društvo

(VIDEO) Sokobanja omiljena destinacija Nišlija, spremno dočekuje praznike

Ova banja ima status turističkog mesta prve kategorije.

Sokobanja je uvek među najtraženijim turističkim destinacijama u Srbiji, poslednjih godina obara sopstvene rekorde posećenosti. Veliki broj podeljenih ovogodišnjih turističkih vaučera, ovu statistiku samo su potvrdili.

Sokobanja je zabeležila najveći rast u 2023. godini. Neprekidan rast turističkog prometa, sadržaji i turistička infrastruktura doprineli su da ova banja lane dobije status turističkog mesta prve kategorije.

Pored domaćih turista, u najvećem broju Nišlija, ovu popularnu banju posećuju gosti iz Makedonije, Grčke, Crne Gore i BiH.

Dokaz da se u banji traži mesto više su i brojni hoteli i zgrade koji su u izgradnji. Hoteli visoke kategorije uvek imaju popunjene kapacitete, a oni manji smeštaji raznovrsnom uslugom trude se da privole veći broj gostiju.

“Praznički nam dani tek predstoje i mi se već uveliko spremamo za dolazak većeg broja gostiju. Uvideli smo da naši gosti žele bolji ugođaj u smislu bolje ponude sadržaja pa smo od prošle godine pored smeštaja opremili i slanu sobu, otvorili kafe bar, baštu a za koji dan počinje da radi i kuhinja. Više nije pitanje da li želite – već jednostavno morate da ponudite uvek više kako bi vam se gosti vraćali. To nam za sada uspeva jer imamo redovne goste koji se rado vraćaju”, rekli su u Vili Vortex za Niške Vesti.

Pored velikih marketa i odličnih cena po kojima možete da pazarite namirnice, Sokobanja je poznata i po kvalitetnim ugostiteljskim objektima u kojima možete da uživate u specijalitetima ovog kraja veoma povoljno.

“Našim gostima je bitan i ugođaj kada dođu na odmor. Pored prirode i dugih šetnji, oni nešto mlađi uvek su raspoloženi i za odličnu svirku. Žive svirke će biti aktuelne i u sezoni koja nam predstoji, sasvim smo sigurni”, poručili su u Irskom pabu koji se nalazi u samom centu banje.

U banji, prema podacima Turističke organizacije, boravi redovno oko 7.000 turista, na godišnjem nivou je to više od 110.000. U banju ljude privlači priroda i vazduh, ali i sve veći broj sadržaja.

@niskevesti.rsSokobanja omiljena destinacija Nišlija, spremno dočekuje praznike♬ original sound Niške Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ne znam koje to nove sadrzaje ona nudi?? Osim onaj novi park koji se renovira za decu u centru sta to ima novo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com