Ekonomija

U sredu poslednji let do Ajndhovena

Avion do Ajndhovena poslednji put će poleteti sa niške vazdušne luke u sredu 21. marta. I dok iz kompanije Wizz air kažu da su odlučili da ovu liniju ukinu zbog slabijeg interesovanja, putnicima koji su leteli prošle nedelje će ova linija nedostajati.

Putnici koji su u nedelju putovali na relaciji Ajndhoven – Niš kažu da je avion bio pun i da im nije jasan potez kompanije Wizz air o ukidanju leta.

“Više puta sam putovala ovom linijom i avion je gotovo uvek bio pun. Faliće mi ova lina, jer je to jedina veza iz Niša ka tom delu Evrope”, kaže jedna od putnica.

Iz ove kompanije su poručuli putnicima da ne brinu.

“Kako uvek istražujemo nove mogućnosti kojima bismo najbolje odgovorili na zahteve naših putnika, ovaj dodatni kapacitet biće dodeljen našim drugim linijama sa većom tražnjom“-rekli su ranije u Wizz Air-u za portal Fly from Niš.

Kompanija Wizz air odlučila je da ukine letove iz Niša za Ajndhoven zbog slabijeg interesovanja za ovu destinaciju. Svi oni koji imaju rezervacije na ovoj liniji nakon 21. marta o promeni će biti obavešteni na vreme i biće im ponuđeni alternativni letivi ili potpuni povraćaj novca uz mogućnost da povraćaj iskoriste tako da umesto celog novčanog iznosa dobiju kredit za kupovinu avio karata za njihove letove u vrednosti od 120% od originalnog iznosa.

U avio-saobraćaju je uobičajena praksa da se broj letova menja u skladu sa sezonama i sa rezultatima rada određene linije. Wizz Air redovno prati rezultate rada svojih linija kako bi održao najniže moguće cene na svojim najpopularnijim rutama. Linija od Niša do Ajndhovena će biti obustavljena nakon 21. marta 2018. kako bi mreža linija iz Srbije bila optimizovana”, objašnjavaju u Wizz Air-u

Prema ranijim najavama Wizz air će ove letnje sezone leteti ka Bazelu, Dortmundu, Malmeu i Memingenu, tako da se na nekoj od ovih destinacija očekuje povećanje broja letova. Aerodrom “Konstantin Veliki” u junu mesecu ove godine bio je prvi u Evropi po rastu broja putnika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com