Sport

U Nišu oformljen regionalni centar KK Trijumf akademija Košarkaškog kluba Partizan

Košarkaški klub Trijumf iz Niša i Košarkaški klub Partizan Beograd potpisali su sporazum o međusobnoj saradnji čime je oformljen regionalni centar KK Trijumf akademija Košarkaškog kluba Partizan. Dušan Zdravković, vlasnik i trener KK Trijumf, istakao je da je ova saradnja jako bitna kako bi se podigao rad sa decom i funkcionisanje u klubu na jedan viši nivo.

 

“Deca koja žele da se bave košarkom imaće priliku da odu negde i da zaista nastave sa razvojem i da jednog dana imaju pravu mogućnost da se bave košarkom. Jer, decenimaja unazad, postavljalo se pitanje šta sa decom koja imaju neku perspektivu, gde će oni dalje. Mi smo sigurni da je to prava stvar za decu, nakon što odu iz KK Trijumf“, istakao je Dušan Zdravković.

U vezi sa uspostavljanjem međusobne saradnje, izvršni direktor KK Partizan Mlađan Šilobad istakao je da Partizan, u nameri da proširi bazu mlađih kategorija, u Nišu zapazio veliki broj dece koja se bave košarkom i imaju izuzetan potencijal.

“Kada su nam iz Trijumfa dali predlog o saradnji, to nam se jako dopalo, jer smo videli veliki entuzijazam i energiju s kojom rade i kojom brzinom rastu što se tiče i broja dece i kvaliteta rada”, istakao je Šilobad. “Mislim da će svoj toj deci koja treniraju u Trijumfu biti interesantno da budu i oni deo Partizana na neki način. Imaće i lakši pristup treninzima, bilo da se to odnosi na dolazak naših trenera ili odlazak najtalentovanijih u Beograd da treniraju sa našom decom”.

Šilobad je takođe rekao da će deca imati prilike da dolaze na seniorske utakmice Partizana i osete atmosferu na takvim mečevima.

Vlada Dragutinović, direktor mlađih kategorija Partizana, istakao je da mu je izuzetno drago što se košarka i rad sa mlađim generacijama u Nišu podiže na sve viši nivo.

“Nama, kao klubu, jako je interesantno da upoznajemo i pratimo svu tu decu. Bitno je što ćemo ovime omogućiti i trenerima Trijumfa i našim trenerima međusobnu saradnju i mogućnost da razmenjuju svoja iskustva”, rekao je Dragutinović.

On je na kraju dodao da je jako bitno da se deca koja treniraju u Trijumfu osete kao deo porodice Partizana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com