Kultura

Tamara Aleksić najmlađi član žirija u istoriji Flmskih susreta

Tamara Aleksić mlada srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica iz Beograda ove godine na niškom festivalu, iako nema nijedan film, izaziva veliku pažnju.

Tamara ima 27 godina i najmlađi je član žirija u istoriji niških Flmskih susreta.

Tamara je deo ovogodišnjeg žirija koga čine još i Nela Mihajlović i Goran Radaković. Od njihovih odluka zavisi koji će njihov kolega poneti koju nagradu.

Jedino što mogu da vam kažem i jako se rukovodim jednom starom božanstvenom crnogorskom rečenicom, a to je „meni na obraz!“

Tako da ako čovek čestito završva posao onda nema mesta strahu. Prema časti i poštenju jer drugačije ne treba da bude“, kaže Tamara.

Tamarina prva uloga bile je u TV seriji Šešir profesora Koste Vujića, ali joj je popularnost donela uloga Lenke Dunđerski u filmu Santa Marija dela Salute, za koju je 2017. godine na Filmskim susretima u Nišu nagrađena Caricom Teodorom.

Nela Mihajlović predsednica žirija

Teško je i nezahvalno ocenjivati rad svojih kolega. Velika je to odgovornost, pre svega pred niškom publikom, da li ćemo pravedno odlučiti o nagradama. Nisam pogledala nijedan film iz zvaničnog programa tako da sam rasterećena. Uostalom, da nema ovog žirija ne bih ni ja, pre šest godina, dobila caricu Teodoru za ulogu u filmu Led“, kaže Nela Mihajlović.

Ko su dobitnici zvaničnih nagrada niških Filmskih susreta saznaće se u finalu festivala, 30. avgusta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com